İmam Hatipliler Kurucu Hocalarını Unutmadı

Türkiye’de 1951 yılında İmam Hatip Liselerinin kuruluşunda büyük emeği geçen Celal Hoca lakaplı Mahmut Celâleddin Ökten hoca ölümünün 54. yıldönümünde ÖNDER (İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği) Muğla’daki İmam Hatip Dernekleri aracılığıyla tüm imam hatip okullarında anıldı.

İmam Hatipliler Kurucu Hocalarını Unutmadı
Mahmut Celaleddin Ökten’in ölüm yıldönümünde Menteşe Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine, Muğla İmam Hatip Lisesi Mezunu, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Sosyoloji Bölümü Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ünal Bozyer konferans verdi. Bozyer, Mahmut Celaleddin Ökten hocanın hayatı ile ilgili bilgileri İmam Hatip öğrencileri ile paylaştı.

Önder’in Muğla’daki temsilcisi MİMDER Başkanı Sefa Kara yaptıkları etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, “MİMDER olarak Muğla ilçelerindeki İmam Hatip okullarımızda Mahmut Celaleddin Ökten hocamızın 21 Kasım ölüm yıldönümü nedeniyle konferanslar düzenledik. Menteşe İmam Hatip Lisemizde Muğla Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr Ünal Bozyer, Celal hocamızın İmam Hatip Liselerini kurmak için verdiği mücadeleyi konferansla anlattı. Bizler İmam Hatip Dernekleri olarak kuruluşunda ve geliştirilmesinde emeği geçen tüm büyüklerimizi bundan sonra ÖNDER Derneğimizin önderliğinde her yıl hatırlayıp öğrencilerimize bu tür etkinlerle tanıtacağız” dedi.

Kaynak: İHA