Halifax Uluslararası Güvenlik Forumu Başladı

Kanada'da, güvenlik alanında uluslararası boyutta düzenlenen önemli organizasyonlardan Halifax Uluslararası Güvenlik Forumu başladı.

Formun açılışını yapan Kanada Ulusal Savunma Bakanı Harjit Sajjan, "delegelerin forum boyunca tehditlerle başa çıkma formüllerini birbirleriyle paylaşacaklarını" söyledi.

Bakan Sajjan, 22 Kasım'da sona erecek forum boyunca, terör ve büyüyen mülteci krizine ilişkin beyin fırtınası yapılacağını ifade etti. Sajjan, Kanada’nın yıl sonuna kadar getirmeyi planladığı 25 bin Suriyeli mülteci konusunda, güvenliğin ön planda olduğunu belirtirken, bu konuda ailelere öncelik tanıdıklarını bildirdi.

-‘’Formülleri paylaşacağız’’-

Bakan Sajjan, forumda, masaya yatırılan tehditlere ilişkin çözüm formüllerinin, katılımcılar tarafından paylaşılacağını ve bunun güvenlik tehditleri ile başa çıkmada yeni yollar geliştirilebileceğini anlattı. Sajjan, en son Mali’de gerçekleşen terör saldırısının, teröre karşı alınması gereken önlemlerin ciddiyetini vurguladığını belirtti.

- 60 ülkeden 300 delege

Paris'teki terör saldırıları sonrası gerçekleşen ilk uluslararası güvenlik oturumu olma özelliğine de sahip Halifax Uluslararası Güvenlik Forumu’na yaklaşık 60 ülkeden 300’ü aşkın delege iştirak etti. Foruma Türkiye’den 2016 Dünya Enerji Kongresi Başkanı Murat Mercan, Türkiye’nin Ottawa Büyükelçisi Selçuk Ünal, Çalık Holding Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Ahmet Çalık, gazeteciler ve uluslararası kuruluşlarda görev yapan bazı Türk yönetici ve araştırmacılar da katılıyor.

- Mercan enerji oturumunda konuşacak

Murat Mercan, Halifax Uluslararası Güvenlik Forumu’nun son günü gerçekleştirilecek "Ucuza Enerji Pahalı Sonuçlar" başlıklı oturumda konuşacak. Gelecek yıl İstanbul’da gerçekleştirilecek Dünya Enerji Kongresi Organizasyon Komitesi Başkanı olan Mercan, Türkiye’nin enerji politikalarını anlatacak.

Kaynak: AA