Yunan Donanması Ege'de Mülteci Botunu Batırdı
Yunan donanmasının Didim açıklarında batırdığı bottaki 58 göçmeni Türk Sahil Güvenlik ekipleri kurtardı. Yaşanan olayın görüntüleri izleyenleri şoke etti.

AÇAVELA GÖNDERİ İLE LASTİK BOT HEDEF ALINDI
Olayın ardından düzensiz göçmenleri taşıyan lastik bot doğrudan Yunan Sahil Güvenlik botunun üzerine aborda olacak şekilde manevra yaptı ancak Yunan Sahil Güvenlik personeli tarafından "açavela gönderi" olarak tabir edilen delici metal ile lastik bot hedef alınarak engellendi. Düzensiz göçmenlerin ikinci teşebbüsünde Yunan Sahil Güvenlik ekipleri daha sert davranarak göçmenleri taşıyan lastik botu kıç tarafından patlatmaya çalıştı. Olay sırasında açavela gönderi ile göçmenler darp de edildi. Açavela gönderi ile düzensiz göçmenlerin içinde bulunduğu lastik botu patlatan Yunan Sahil Güvenlik unsuru olay yerinden süratle uzaklaştı. Düzensiz göçmenlerin bulunduğu lastik botun su alması ve göçmenlerin denize düşmeye başlaması üzerine Türk Sahil Güvenlik botu tarafından Suriye uyruklu 58 düzensiz göçmenin tamamı sağ olarak kurtarılarak, Didim Limanı’na intikal ettirildi.
ÇİPRAS’IN ZİYARETİNDE GÜNDEME GELMİŞTİ
Yunanistan Başbakanı Çipras’ın Ankara ziyaretine eşlik eden Yunan Sahil Güvenlik Komutanı’na, Ege’de Suriyeli mülteci botunun Yunan tarafınca batırılışına ilişkin görüntüler izlettirilmişti. Videoyu izleten Türk Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Hakan Üstem, "Ekibinize bu davranışlardan kaçınmaları emri verirseniz memnun kalırız" demişti.
