Storyboard'un Öyküsü

İstanbul Gelişim Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nda Animasyon sanatçısı K. Eren Eryürekli tarafından “Kağıttan Peliküle Storyboard’un Öyküsü” konulu seminer düzenlendi.

Storyboard'un Öyküsü
İstanbul Gelişim Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nun ev sahipliğinde, Radyo Televizyon Programcılığı, Programı öncülüğünde; 27 Ekim tarihinde Animasyon sanatçısı K. Eren Eryürekli tarafından “Kağıttan Peliküle Storyboardun Öyküsü” konulu seminer düzenlendi.

Animasyonun ardından da storyboardun ne olduğu, nasıl tasarlandığının anlatıldığı seminerde Eryürekli tarafından öğrencilere alanla ilgili mesleki ve sektörel bilgiler aktarıldı. Storyboardun tahmin edilenden daha eski bir geçmişe sahip olduğunun altını çizen Eryürekli, storyboardun proje halindeki fikirlerin resimlenerek çekim planı haline getirilmesinin zamansal ve parasal kazanç sağladığını ifade etti.

Sadece hikâyenin akışını değil modunu anlatmak için de kullanılan bir yöntem olduğunu söyleyen Eryürekli, storyboardun yapımdaki öneminin ülkemizde bilinmediğini, storyboardun öneminin farkında olan dünya sinemasının ise bu nedenle geliştiğini ifade etti.

Program, katılımcıların sorularının cevaplandırılmasının ardından İstanbul Gelişim Üniversitesi MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Erdal Şen tarafından K. Eren Eryürekli’ye katılımları nedeniyle teşekkür plaketi takdim edilmesiyle son buldu.
Kaynak: İHA