Siirt'teki İş Çevrelerinden Seçim Değerlendirmesi

Siirt’teki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Siirt'teki İş Çevrelerinden Seçim Değerlendirmesi
Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Nedim Kuzu, 1 Kasım seçimlerinde çıkan sonuçların ekonomiye önemli bir yansıması olacağını, özellikle bölgenin yeniden yatırımcı için güvenli bir liman olmasını sağlayacağını söyledi.

Yatırımcıyı bölgede davet eden Kuzu, “Seçim sonuçları huzur getireceğine inanıyorum. Alınan sonuç istikrarın tesisine yönelik önemli bir sonuç oldu. Ekonomik yansımaları piyasaya olumlu yansıdı. Yatırımcıları artık bölgemize bekliyoruz. Bölgede huzur var, bunu tesis edecek yine devletimizdir. Bu bölgede insanlarımız tüm siyasi partilere de ayrıca mesaj verdi” dedi.

“MUHALEFET KÖTÜ BİR SINAV VERDİ”

Siirt Battaniyeciler Odası üyesi ve elektronik eşya esnafı İsmet Ertaş ise, seçim sonuçlarının istikrarın devam etmesi niteliğinde olduğunu söyledi.

Ertaş, “Seçimin mutlak galibi AK Parti’dir. Kaybeden de tüm muhalefet partileri ve seçim anketörleridir. AK Parti’nin büyük bir çoğunlukla yeniden tek başına iktidara gelmesi önemlidir. İlk olumlu sonuç piyasalar oldu. Dolar hemen karşılığını buldu, borsa da yükseldi. Önümüzdeki dönem piyasaya daha fazla yansımasını göreceğiz. Ayrıca o gerilim ve tedirginlik ortadan kalkar. Muhalefet kötü bir sınav verdi. AK Parti, muhalefetin tecrübesizliğini fırsata çevirerek özellikle böyle gitmesi durumunda önemli kazanımların heba olacağını iyi işledi ve sandıktan galip geldi. Seçmen, muhalefete ben sana geçmişte önemli bir fırsat verdim ama değerlendirmedin mesajını verdi” diye konuştu.

“AK PARTİ’NİN İKTİDAR OLMASINA ÇOK SEVİNDİK”

Siirt Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Rıfat Ayyıldız ise, seçim sonuçlarıyla AK Parti’nin yeniden iktidara gelmesinin kriz içinde bulunan bölge esnafına can simidi gibi geldiğini söyledi.

Ayyıldız, şunları kaydetti:

“1 kasım seçimlerine göre Ak Parti’nin yeniden tek başına iktidara gelmesine çok sevindik. Huzur ve güvenin tesis edilmesine vesile olacak. Özellikle son 4 aydır kriz içinde olan esnafı canlandıracak. Daha şimdiden piyasaya önemli bir hava geldi. İleriki günlerde bunun sonuçlarını daha iyi görebileceğiz.”
Kaynak: İHA