Milletvekili Seçimi Sonuçları Rum Basınında

Rum basını, AK Parti'nin tek başına iktidar olduğu milletvekili genel seçiminin sonuçlarına geniş yer ayırdı.

Fileleftheros gazetesi, "Türk Seçimlerinde Zafer, Anayasa Değişikliği Olmadan AK Parti'nin", "Türkiye: Ertesi Gün Zor" başlıklı haberi, partilerin aldığı oy oranı ve kutlamaları yansıtan fotoğraflarla verdi.

Politis gazetesi ise "AK Parti Süpürdü", "Türkiye'de Milliyetçi Ağırlık Olmadan Tek Başına İktidar", "Davutoğlu, Tarihi Sorumluluklarıyla Karşı Karşıya" başlıklarını kullandı.

Haberde, bu zaferin, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Türkiye-AB ilişkileri, Kürt meselesi ve özellikle Kıbrıs sorunuyla ilgili reform gündemini ileri götürme fırsatı verdiği yorumunda bulundu.

Gazete "AK Parti'nin dünkü seçim zaferi, milliyetçilerle ittifaka bağımlı olmadan, Kıbrıs sorununun çözüm penceresini sonuna kadar açık tutuyor" ifadesini kullandı.

Haberi iç sayfada "Erdoğan Süpürdü", "AKP'nin Zaferi Kıbrıs Sorununa Olumlu Etki Yapabilir" başlığıyla detaylandıran gazete, AGİT ve Avrupa Konseyi gözlemci grubunda yer alan ve dün İstanbul'daki merkezlerde gözlemcilik yapan Yorgos Lukaidis'in Rum Haber Ajansı'na" izlediğim sandıklarda olağandışı bir şey gözlemlemedim" değerlendirmesine yer verdi.

Alithia gazetesi ise "Erdoğan Yeniden Kudretli", "Türkiye'de Adalet ve Kalkınma Partisinin Ezici Zaferi", "Dünkü Genel Seçimlerde Tek Başına İktidar Bahsini Kazandı" başlığını attı.

Gazete "Sonunda Erdoğan Kazanıyor" başlığıyla iç sayfasında detaylandırdığı haberinde, AK Parti'nin nasıl bir yönetim uygulayacağının en büyük soru işareti olduğunu belirtildi. Gazetede, "Bu zafer siyasi sarhoşluğa dönüşür ve seçim öncesinde muhaliflere ve muhalefet medyasına savrulan 'tehditleri' pratiğe dökülürse kutuplaşma ve patlayıcı durum benzeri görülmemiş boyutlara ulaşacak" görüşü savunuldu.

Haravgi gazetesi, Erdoğan'ın Silip Süpüren Zaferi", "Seçim Sürecindeki Gerilim Stratejisi İşe Yaradı" başlıklarını kullanırken, Simerini gazetesi ise "Erdoğan Yeniden Sultan", "İktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisinin Silip Süpüren Zaferi", "Tek Başına İktidarı ve Meclis Çoğunluğu Elde Etti", "54 Milyondan Fazla Türk Vatandaşı Dün Sandıktaydı" başlığını attı.

Kaynak: AA