İşitme Engelli Gence Destek

Koçarlı ilçesinde okula gidebilmek için 4 kilometre yürümek zorunda olan işitme engelli gence, Kaymakam Fırat Çelik destek oldu.

Çerkezköy mahallesinde yaşayan Harun Bülent Açkın (16)  1,5 yaşındayken geçirdiği hastalıktan sonra kulaklarında işitme kaybı olduğunu belirtti.

Tüm imkansızlıklara rağmen okumayı sevdiğini ifade eden Açkın, "Mesafeler okumama engel değil. Mahallemizde okul servisi olmadığından okula gidebilmek için 4 kilometre yürüyorum. Maddi imkansızlıklardan dolayı da dolmuşa binemiyorum. Kaymakam bey durumumu öğrenmiş, yol ücretimi karşıladı. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Beni çok mutlu etti. Artık soğuk havalarda üşümeyeceğim, yağmurlu havalarda ıslanmayacağım" dedi.

Açkın, imkansızlıklara rağmen hayattan kopmadığını, Denizli'de sağır ve dilsizler okulunda öğrenim gördüğünü belirterek, "Ben sadece duyamıyorum, Kaymakamlık kulaklık aldı ama o da yetersiz geliyor. Doktorlar daha iyi bir kulaklık aldığımızda daha iyi duyabileceğimi söylüyorlar. Ben de arkadaşlarım gibi duyup konuşmak istiyorum” diye konuştu.

Kaymakam Fırat Çelik de okumayı çok seven Harun Bülent Açkın'a devlet olarak sahip çıkacaklarını ve yardımcı olmaya devam edeceklerini söyledi.

Kaynak: AA