İş Dünyasının Seçimden Beklentisi

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, iş dünyası olarak huzurun, güven ortamının, istikrarın olduğu bir anlayışla yollarına devam etmek istediklerini söyledi.

İş Dünyasının Seçimden Beklentisi
26. Dönem Milletvekili Seçimleri’ni değerlendiren Günay, yeni kurulacak hükümetin oluşturacağı bütçenin içerisindeki teşvikler ve iş dünyasının desteklenmesi ile ilgili yeni kararların kendileri için önemli olduğunu ifade ederek, ülke adına güvenin ve istikrarın olduğu bir tablonun öne çıktığını dile getirdi.

Yeni seçimle milli iradenin tek partili hükümetin kurulmasını uygun gördüğünü dile getiren Günay, AK Parti ve TBMM’ye giren diğer siyasi partileri tebrik etti.

"GÜVENİN İSTİKRARIN OLDUĞU BİR TABLO ÖNÜMÜZE ÇIKTI"

Yeni seçimden ekonominin olumlu etkileneceğini belirten Günay, "İş dünyasının temsilcileri olarak son 2 yıl içerisinde bir çok seçim geçirdik. Bu seçimlerde ekonomik olarak, ihtiyacımız olan bazı reformlardan istem dışı uzak kaldık. Ülke gündeminin en önemli konusu seçim olduğu için Türk iş dünyası adına beklediğimiz reformların yapılmasından uzaklaşıldı. 7 Haziran’da bir genel seçim yapıldı. Bu seçimde milli irade koalisyonla ilgili bir istek koydu ortaya. Seçim kazanan siyasi partiler arasından bir koalisyon kurulamadı. 1 Kasım’da yeni bir seçime gidildi. Yeni seçimle milli irade tek partili hükümetin kurulmasını uygun gördü. İş dünyası olarak bizim önceliğimiz ekonomidir. Hükümetin kurularak, yeni reformların ve çalışmaların yapılacağı bir dönem olacak. Yeni kurulacak hükümetin oluşturacağı bütçenin içerisindeki teşviklerin iş dünyasını desteklemesi ile ilgili yeni kararları bizim için önemli. Güvenin, istikrarın olduğu bir tablo önümüze çıktı. Bu seçimde ortaya çıkan tablo bizi aydınlık yarınlara taşıyabilecek bir tablo. Burada AK Parti’yi ve TBMM içerisine giren diğer siyasi partileri de tebrik etmek gerekiyor. Tekirdağ iş dünyası olarak huzurun, güven ortamının, istikrarın olduğu bir anlayışla yolumuza devam etmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA