Esesob Başkanı Ekrem Birsen'den Seçim Değerlendirmesi

Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESESOB) Başkanı Ekrem Birsen, 1 Kasım’da yapılan Milletvekili seçimini değerlendirdi.

Başkan Birsen, açıklamasında, halkın bu seçimde ustalığını gösterdiğini beyan ederek, “Ülkemizin yönetimini en iyi şekilde yorumlayan milletimiz, 7 Haziran seçimlerinde meclisteki tüm siyasi partilere bir kumaş vererek, Türkiye için uygun bir elbise dikmelerini istemiştir. Ancak geçtiğimiz 5 ay içerisinde halkımız tarafından yetkilendirilmiş siyasi partiler bir araya gelerek ortak bir yönetim kurmayı başaramamışlardır. Siyasi partilerin tutumunu ve ülkemizin için bulunduğu durumları değerlendiren halkımız ustalığını göstererek Türkiye için belirlediği uygun elbiseyi 1 Kasım seçimlerinde kendisi dikmiştir” diye belirtti.

“SİYASİ PARTİLERİN SEÇİM BEYANNAMELERİNDE BELİRTİLEN VAATLER BİR AN ÖNCE YERİNE GETİRİLMELİ”

Başkan Birsen, siyasi partilerin bu seçimden sonra birlikte hareket etmesi gerektiğini ifade ederek, “Bu aşamadan sonra siyasi parti liderlerinin halkımızın kararını doğru analiz ederek, ayrımcılığa ve bölünmeye izin vermeden, beraber çalışarak ülkemizi içinde bulunduğu olumsuz durumlardan çıkartması gerekmektedir. Siyasi partilerin seçim beyannamelerinde belirtilenler ve milletvekili adaylarının vermiş oldukları vaatler bir an önce yerine getirilmeli, halkımızın vermiş olduğu yetki istismar edilmemelidir. Ak Parti, halkımız tarafından tek başına iktidar olarak yetkilendirilerek büyük bir sorumluluk üstlenmiştir. Ak Parti’yi tebrik ediyor ve başarılar diliyorum. Bu sorumluluk bilinciyle ülkemize, halkımıza, esnaf ve sanatkarlarımıza en iyi hizmeti vereceklerine inanıyoruz. Muhalefet partilerinin liderlerinin de halkımızın kararına saygı duymaları, ülkemizin bütünlüğünü ilgilendiren konularda hükumet ile ortak çalışarak, halkımıza layık bir temsil kabiliyetiyle muhalefetlerini yapmaları gerekmektedir. 1 Kasım Seçim Sonuçlarının Ülkemize, Milletimize ve esnaf sanatkarlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye kaydetti.

Kaynak: İHA