Can Dostların Sağlığı Güvence Altında
Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi, hasta sokak hayvanlarını hayata döndürüyor. 2015 yılının 9 aylık döneminde merkeze getirilen sahipsiz hayvanlardan 3 bin 635 kedi ve köpek tedavi edildi.

Barınakta aynı zamanda 9 aylık süreçte kedi ve köpeklere ortopedik ve sindirim sistemi rahatsızlıkları üzerine cerrahi müdahaleler ile fıtık ve yumuşak doku operasyonu gibi tedavi ve ameliyatlar yapılarak can dostlar sağlıklarına kavuşturuldu.
Hamitler Mahallesinde 114 dönümlük arazi üzerinde kurulan ve içerisinde ilk kabul ünitesi, poliklinik, operasyon sonrası müşahede odası, yavrulu anne bakım bölümü, pansiyon, kedi evi, doğal yaşam alanı at tavlası gibi 15 farklı bölümün yer aldığı merkezde, 4 veteriner hekim, tekniker, idari personel ve yardımcı personelin de içinde bulunduğu 50 kişilik ekip görev yapıyor. Sadece Bursa’nın değil Türkiye’nin her yerindeki yardıma ihtiyacı olan tüm sokak hayvanlarına da kucak açan merkezde görevli 3 ekip tarafından küpesiz, sahipsiz sokak hayvanları merkeze getirilerek her türlü bakım ve tedavileri yapıldıktan sonra yeniden doğal yaşama alanlarına bırakılıyor.
