Balkan Medyası Seçimi AA'dan İzledi

Bosna Hersek, Kosova, Arnavutluk, Makedonya ve Karadağ'daki birçok basın organı, Türkiye'deki genel seçime dair gelişmeleri ve seçim sonuçlarını AA'nın Boşnakça, Hırvatça, Sırpça (BHS) ve Arnavutça servislerinden takip etti.

AA'nın 100. yıl vizyonu çerçevesinde 2012 yılında yayına başlayan BHS servisi ve geçen yıl yayın hayatına başlayan Arnavutça servisi, kısa sürede bölge medyaları için önemli haber kaynağı haline geldi.

Dün yapılan 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi boyunca yaşanan gelişmeleri ve seçim sonuçlarını BHS servisi aracılığıyla abonelerine ulaştıran AA, Bosna Hersek ve Karadağ'daki basın organlarının en önemli haber kaynaklarından biri oldu.

Gün boyunca Bosna Hersek'teki Klix, Hayat, Oslobodjenje, Dnevni Avaz, Fena, Al Jazeera Balkans ve Karadağ'daki devlet televizyonu RTCG ve en çok takip edilen haber sitelerinden Cafe del Montenegro gibi birçok basın organı seçim haberlerini AA'dan izledi.

Seçimle ilgili haberleri Arnavutça olarak da bölge medyasına ulaştıran AA, başta Makedonya olmak üzere Arnavutluk ve Kosova'daki basın organları için de en önemli haber kaynağı oldu.

Lajmpress, Zhurnall, Sotlajm, Tetovasot, Arbresh, İlirida, Shenja, Portalb, İndeks, Almakos, Tvorbis, Lajm Maqedoni, Gazeta Tema, Portal Online, Klan Kosova ve Aktuale gibi birçok Arnavutça yayın yapan basın organı da seçim haberlerini AA'dan takip etti.

Kaynak: AA