ATSO Başkanı Uslu'dan Seçim Sonucu Değerlendirmesi

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Mustafa Uslu, 1 Kasım seçimleriyle ilgili yaptığı değerlendirmede, siyaset ile ekonominin iç içe olduğunu dile getirdi.

ATSO Başkanı Uslu'dan Seçim Sonucu Değerlendirmesi
ATSO Başkanı Mustafa Uslu, 1 Kasım seçimlerinin ‘hayırlı olması’ temennisinde bulunarak, Türkiye’nin son 3 yıldan beri seçim atmosferinden kurtulmadığını ve ekonominin unutulduğunu dile getirdi. 1 Kasım seçimlerinde milletin bütün siyasi partilere çok net bir mesaj verdiğini belirten Mustafa Uslu, “Verilmek istenilen mesaj, ‘Bizimle kimse alay etmesin, kimse bize akıl vermeye çalışmasın’dır. Biz belki restleşiriz ama son noktaya gelince Türk milleti yapacağını yapmıştır. Bu bizi şahsen çok sevindiren bir şey oldu. İş dünyası olarak artık herkes asli görevinden kopmuştu, herkes birbiriyle uğraşıyordu. Özellikle yatırımcı ve iş adamları belirsizlik ve umutsuzluk içerisindeydi. Bu bizim için iyi olmayan bir durumdu ve bu süreci hep birlikte yaşadık. Ama hamdolsun dün itibariyle bu millet hem tek başına iktidara getirdiği partiyi hem diğer muhalefet partilerine bir mesaj verdi” dedi.

Millet her zaman iradesini ortaya net bir şekilde koyduğunu dile getiren Mustafa Uslu, “1 Kasım seçimleri itibariyle bir kez daha milletin iradesi tecelli etti. Sandıktan çıkan netice bu milletin ta kendisinin vermiş olduğu karardır. Bu iradeye kimsenin saygısızlık yapmaya hakkı da yok. Onun için bu ülke hepimizin. Bu ülkede hem iktidarıyla hem muhalefetiyle yeni bir sayfa açmamız gerekiyor. Gerek KOBİ’lerde, gerek büyük ölçekli sanayicilerimizde ciddi bir yapılandırmaya gitmemiz lazım. Birde bizim içinde bulunduğumuz konjonktür çok önemli. Hem bölgesel olarak hem ekonomik olarak ta bizim çok ciddi bir zaman vermemiz gerekiyor. O noktada da bütün yatırımcıların istikrarı görmesi lazım. Tabi birde bunun yanında huzur olayı var. Yani vatandaşın çok net bir şekilde verdiği mesajlardan bir tanesi de biz bu ülkede kavga istemiyoruz. Biz bu ülkede kardeşlik istiyoruz, barış istiyoruz, biz bu ülkenin çıtasını yükseltmek için hep birlikte olmanızı istiyoruz mesajını verdi. Ekonomi dişlisinin yavaşladığı bir süreçte yeniden bir hızlandırma evresine geçmemiz gerekiyor. Bakın bugün 5 saatlik bir zaman dilimi içerisinde 1.4 milyar dolar yatırımcının kara geçtiğini söyleyebiliriz. Sandık sonuçlarının yansımasıyla birlikte piyasalarda azda olsa bir rahatlama oldu, insanlarımız psikolojik olarak rahatladığını görebiliyoruz. Bunlar bizim için çok çok önemli. Ülkemizde yatırım yapan, milyar dolarlarca riske giren yatırımcı için elbette ki önemlidir. İş dünyası olarak siyasi istikrara çok önem veriyoruz. Ekonomiyle siyasi istikrarın at başı gitmesi gerektiğine inanıyoruz. Uzun vadede düşündüğümüz zaman sanayicinin yatırım yapmasının tek nedeni yatırım yapacağı bölgede huzurun olması lazım, kavganın olmaması lazım. ‘Kavgalı evden kimse kız istemez’ derler. O açıdan önemseyeceğimiz olaylardan bir tanesi de huzur ve güvendir. Bir ülkede huzuru ve güveni sağlamadan kimseden yatırım yapmasını bekleyemeyin. Hem huzuru ve güveni sağlayacağız hem de yapısal reformlar yapacağız. Yatırımcının önünü açma adına yeniden bir takım reformlara ihtiyaç var. İş dünyası olarak hükümetten bunu bekliyoruz. Bizim tek isteğimiz istikrar, huzur, güven. Bu ülkede daha çok üretmemiz gerekiyorsa bunların sağlanması lazım. Bunlar siyasi partilerin işidir. Ama bence siyasi partiler milletin mesajını çok doğru okumaya çalışırlarsa herkes zaten kendi kabahatini çok net bir şekilde görecektir. Artık Türkiye’de, bölgede ve Ortadoğu’da yeni bir sayfa açılmıştır. 2 Kasım sabahı ekonomi açısından bana göre yeni bir güneş doğdu. Yeni bir sürece girildi. Artık yoğun seçim gündemini geride bıraktık. Yeniden ve güçlü bir tek parti iktidarının sandıktan çıkmış olması, istikrar, huzur ve güvenin daha da güçlenmesi açısından büyük bir fırsattır. Türkiye şimdi bu fırsatı kullanmalı, ekonomiye ve reformlara odaklanmalıdır.”
Kaynak: İHA