Antalya'daki 'Dolandırıcılık' Davası

Antalya'da proje maketi üzerinden ev satarak 500 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla haklarında dava açılan sanıkların yargılanmasına devam edildi

ANTALYA - Antalya'da 500 kişiye proje maketi üzerinden ev satarak dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla hakkında dava açılan sanıkların yargılanmasına devam edildi.

Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 7 tutuksuz sanık ile bazı müşteki ile tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada dinlenilen müştekilerden Akif Turan, yengesi Şerife Yılmaz ile Orhan Erdoğmuş isimli şahıstan 55 bin avroya daire satın aldıklarını belirterek, peşinat olarak 32 bin avro ödediklerini, geri kalan 23 bin avroyu ise 6 ay sonra kendisinin verdiğini ifade etti.

Yurt dışında çalıştığını anlatan Turan, "Evi aldığımda inşaat halindeydi. Hiçbir şey yapılmamıştı. Verdiğimiz para teslim edilmedi. Şikayetçiyim" dedi.

Sanıklardan Tüner Çiçek da inşaat şirketinin muhasebe bölümünde çalıştığını belirterek, dolandırıcılık olayıyla bir ilgisinin bulunmadığını söyledi.

Mahkeme, dosyadaki bazı eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

- Olayın geçmişi

Antalya'da faaliyet gösteren bir inşaat firmasının sahibine ve yetkililerine yönelik, Mayıs 2013'te yapılan operasyonda 21 kişi "Suç işlemek için örgüt kurmak ve dolandırıcılık" iddiasıyla gözaltına alınmış ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Sanıkların tamamı, dava sürerken tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Firma sahibi Ahmet Sakızoğlu, operasyondan önce kiralık Ferrari marka otomobille çektirdiği fotoğraflar nedeniyle "ferrarili müteahhit" olarak anılıyordu.

Dava kapsamında elektronik kelepçe takılan Sakızoğlu, kelepçesini kırarak yurt dışına kaçmıştı. Mahmeke, önceki duruşmalarda Macaristan'a kaçtığı tespit edilen Sakızoğlu hakkında yakalanması için Interpol'e talepte bulunmuştu.
Kaynak: AA