Türk hekime büyük onur

Diş tedavisi alanındaki başarılarıyla, diş hekimliğinin öncü isimlerinden olan Diş Hekimi İlker Erdoğan’a, Azerbaycan Odlar Yurdu Üniversitesi Senatosu tarafından 4 Kasım 2015 tarihinde Fahri Profesörlük unvanı verildi.

Türk hekime büyük onur
Üniversitede yapılan törene milletvekilleri, Rektör, Üniversite yönetimi, akademisyenler ve basın mensupları katıldı. Yapılan konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Ahmet Veliyev, Dr. İlker Erdoğan'a Profesörlük ünvanının neden verildiğini anlattı ve Profesörlük belgesini takdim etti. Tören Sayın Rektör'ün Dr. İlker Erdoğan'a cübbesini giydirmesi ve hatıra fotoğraf çekilmesiyle devam etti.

AZERBAYCAN - TÜRKİYE İŞ BİRLİĞİ

Prof. Dr. İlker Erdoğan geçtiğimiz günlerde de Azerbaycan Tıp Üniversitesi'yle karşılıklı iş birliği anlaşması imzalamıştı. Gerçekleşen anlaşma sonucunda; ilk defa Azerbaycan'ın en köklü üniversitesi ile özel bir klinik iş birliğine başlamıştı. Azerbaycan Tıp Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ehliman Emiraslanov tarafından Bakü'de kabul edilen Dr. Erdoğan, yeni teknolojilerin tanıtımı ve kullanımı için kliniğinin kapılarını Azerbaycanlı öğrencilere ve öğretim üyelerine açmıştı.

Türk hekime büyük onur

PROF. İLKER ERDOĞAN KİMDİR?

Profesörlük unvanına layık görülen Dr. İlker Erdoğan, meslek grubunda vergi rekortmenliği bulunan çok başarılı bir diş hekimidir. İstanbul Kadıköy-Kalamış'ta kendisine ait kliniğinde çalışmalarını yürüten Dr. Erdoğan, yurt içi ve yurtdışında birçok seminer ve sempozyuma katılmıştır. Alanındaki en yeni teknolojileri takip eden bunları Türkiye'ye getiren Dr. Erdoğan yüze yakın sertifika sahibidir. NAVİGASYONLU implant uygulamasının dünyadaki ilk beş kullanıcısından biridir.2007 yılından beridir ağız ve diş sağlığı konusunda televizyon programı yapan Dr. İlker Erdoğan hafta sonları gazetelerde alanıyla ilgili önemli makaleler kaleme almaktadır. Kendine ait özel patentli tedavileri bulunan İlker Erdoğan en son kendi adını verdiği implant üstü protezlerde kullanım kolaylığı sağlayan İLKER ERDOĞAN KÖPRÜSÜ patentini aldı.Dr. Erdoğan kalp nakli olan bir hastaya implant yaparak bu alandaki ilk olan uygulama yabancı basında da büyük yer buldu.

Türk hekime büyük onur

FAHRİ PROFESÖRLÜK KİMLERE VERİLİR?

Fahri Profesörlüğü ünvanı; alanında uzmanlaşmış, mesleğine önemli katkıları olan, çalışmalarını başarı ile devam ettiren, kendi alanlarında ulusal ve uluslararası başarıya sahip kişilere,üniversite Senatonun önerisi ve Mütevelli Heyetinin kararı ile verebilir.