Kezban Hatemi Hakkında Suç Duyurusu

Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesince, katıldığı televizyon programında tecavüz davasında verilen karara ilişkin sarf ettiği sözler nedeniyle avukat Kezban Hatemi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Kezban Hatemi Hakkında Suç Duyurusu
Mahkeme heyeti, kentte 3 yıl önce Z.B'ye tecavüz eden 22 yaşındaki Y.T'nin 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldığı karara ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı başvuruda, Hatemi'nin 9 Kasım'da katıldığı televizyon programındaki sözlerine yer verdi.

Hatemi'nin mahkeme kararına ilişkin maddi gerçeği yansıtmayan beyanlarda bulunduğu savunulan dilekçede, 14 yaşında olduğu belirtilen mağdurun, Dicle Üniversitesinden alınan heyet raporu doğrultusunda yaşının 18 ile uyumlu olduğunun tespit edildiği vurgulandı.

Kezban Hatemi Hakkında Suç Duyurusu

- Yayın yasağı kararı

Dilekçede, mağdurun yaşı ve geleceği üzerindeki olası etkisi, saygınlığı, onuru ve haklarının korunması açısından CMK 187/3 maddesi gereğince kararın kesinleşmesine kadar yayın yasağı konulduğu anımsatıldı.

Hatemi'nin katıldığı programdaki, 'Kravatını takmış, lacivert elbisesini giydi' diye bu adama saygın duruş, hale bakar mısınız? Takım elbisesini mi beğendin, kravatı gözünün rengine mi uygun geldi? Bunları sormak lazım' şeklindeki beyanlarına yer verilen dilekçede, TCK'nın 62. maddesinin faillerin fiziksel özellikleri, tarzları ve giyim kuşamları gibi kriterleri esas almadığı aktarıldı.

Dilekçede, şunlar kaydedildi:

'Hatemi, 'Bu hakimi anlayabilmiş değilim, nasıl bir şeydir bu?' şeklindeki beyanıyla karar veren mahkeme hakimlerini başarısız olmakla suçlamıştır. Bu haliyle sözlerinin hakaret suçu kapsamında olduğu açıktır. Konuşmacı, basın yasağı olan bir kararı hiçbir şekilde okumadan hatta görmeden yorumlayan televizyonu duyarlı olarak övmüştür. Hatemi, 'Yani bunlarla rezil oluyoruz, etrafa da rezil oluyoruz, ne demek saygın durum' şeklinde beyanlarda bulunmuştur.'

Kezban Hatemi Hakkında Suç Duyurusu

- Yargıda paralel iddiası


Hatemi'nin 'Başka şeyler devreye girdi' diye düşünüyor artık insanlar ve yargının yeniden yapılanması lazım, çok ciddi problemleri var yargının ve başta Paralel Yapı'nın yargıdan temizlenmesi lazım, ben bunlarla yetiniyorum' değerlendirmesinin hatırlatıldığı dilekçede, şunlar bildirildi:

'Hatemi, bu kararın Paralel Yapı ile bağlantılı olduğunu açıkça söylemekten çekinmemiştir. Böylece mahkememize karşı ağır bir iftirada bulunmuştur. Mahkeme hakimlerinin hiçbiri hakkında Paralel Yapı veya başka bir suça ilişkin davası bulunmamaktadır. Hatemi, bu konuda çok duyarlı olan mahkeme heyetimizin verilen kararı incelenmeden, karardaki yasak önemsenmeden, yalanlarla dolu bir haberi teşvik edecek şekilde hatta hakaret ve iftira ile suçlayarak mahkememizi aşağılamıştır. Dolayısıyla yargının itibar kaybetmesi için elinden geleni yaptığı ortadadır.'

Dilekçede, Hatemi hakkında 'görevli memura hakaret', 'iftira', 'yargı görevini yapanı etkilemeye çalışma' ve 'adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs' suçlarından dava açılması talep edildi.

- Bakanlık, davaya müdahil olduğunu açıklamıştı


Davaya ilişkin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yapılan açıklamada, 'Diyarbakır'da 14 yaşındaki Z.B'ye tecavüz eden 22 yaşındaki Y.T, 43,5 yıl hapis istemiyle yargılandığı davada mahkeme tarafından saygın tutum indirimiyle 11 yıl 8 ay hapisle cezalandırılmıştır. Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesince verilen 'saygın tutum' indirimi kararı açıklandıktan sonra bakanlığımız davaya müdahil olup, karar yine bakanlığımız tarafından temyiz edilecektir' ifadelerine yer verilmişti.

Kezban Hatemi Hakkında Suç Duyurusu'Ruhunu 1000 dolara satan bürokratlar var'Kezban Hatemi Hakkında Suç DuyurusuÇözüm süreci bitmez deyip kilit ismi açıkladıKezban Hatemi Hakkında Suç DuyurusuKezban Hatemi: Metin Feyzioğlu'nun konuşması rezalet!Kezban Hatemi Hakkında Suç DuyurusuKezban Hatemi: Burası meclis değil, Meclis'i de mahvettiniz
Kaynak: AA