Kampüste 'Bisikletli' Ulaşım

Sağlık Bakanlığınca "Aktif Kampüs Projesi" kapsamında Hacettepe Üniversitesine hibe edilen bisikletlerden 160'ı öğrencilere dağıtıldı

ANKARA  - Sağlık Bakanlığınca "Aktif Kampüs Projesi" kapsamında Hacettepe Üniversitesine hibe edilen bisikletlerden 160'ı öğrencilere verildi.

Hacettepe Üniversitesine hibe edilen bisikletlerden 160'ı, Beytepe yerleşkesindeki kız ve erkek öğrenci yurdunda kalan gençlere dağıtıldı.

Dağıtım törenine katılan Rektör Prof. Dr. Murat Tuncer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Biz ilk bisikletlerimizi Sayın Cumhurbaşkanımızın elinden aldık. Projenin isminden de anlaşılacağı üzere, inşallah kampüsümüz bundan böyle daha dinamik, daha genç olacak" dedi.

Gençlere daha hareketli yaşam tarzı sunmak istediklerini ifade eden Tuncer, kullanmak isteyen her öğrenciye bisiklet vermeyi amaçladıklarını vurguladı. Tuncer, ellerindeki ilk bin bisikleti numaralandırarak, öğrencilere dönem dönem dağıtacaklarını söyledi.

Bisiklet sayısını daha da artırmak için harekete geçtiklerini belirten Tuncer, üniversite yönetimi olarak kendilerinin de bisiklet aldığını, olabildiğince çok öğrenciye bunu kullanma imkanı sunmak istediklerini ifade etti.

Bisikletlerin tamiri için bakım merkezi açacaklarını bildiren Tuncer, "Bakım merkezinde öğrencilerimiz bisikletleriyle ilgili her türlü sorunlarına çözüm üretebilecek" diye konuştu.

Prof. Dr. Tuncer, öğrencileri daha fazla yürüyüş yapmaya özendirecek bir çalışma da başlattıklarını vurgulayarak, "Her öğrencimize bir pedometre dağıtacağız. Adım sayısını ölçeceğiz ve en çok adımı atanlara ödüller vereceğiz" dedi.

Kalan bisikletler de çekilişle lisans ve lisansüstü öğrencilerine dağıtılacak.
Kaynak: AA