İşten Çıkarılan Taşeron İşçilerin Eylemi
Adana PTT Başmüdürlüğü’nde işten atılan taşeron işçiler, müdürlük önünde eylem yapmaya başladı.

Grup adına konuşan Nakliyat-İş Konya Şube Temsilcisi Ali Özçelik, işverenlerin sendika üyelerine baskı yaptığını, asılsız gerekçelerle tutanak tutup ücret kesintileri yaptığını ve ücretlerini ödemeyerek sendika üyelerini sendikadan istifa etmeye zorladığını öne sürdü.
Üyelerin istifa etmediği gibi geçmişte ödenmeyen ücretleri için Çalışma Bakanlığı’na şikayette bulunduğunu ve bakanlığın sendikayı haklı bularak işverenlere uyarı yazıları yazıldığını anlatan Özçelik, işverenlerin bu nedenle ikisi iş yeri temsilcisi dört işçiyi basit sebeplerle işten attığını ileri sürdü.
DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu da AK Parti’nin taşeronlara yönelik vaatlerini hatırlatarak bu sorunun çözülmesi gerektiğini söyledi.
Grup, basın açıklamasının ardından PTT Başmüdürlüğü kapısına pankart astı. İşten atılan sendikacılar, işe geri alınana kadar kapıda eylem yapacaklarını bildirdi.
