CHP İzmir'de Kurmaylar Toplandı

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) 2012 yılında İzmir’de yapılan kongrede seçilen eski ve mevcut yöneticiler bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı. Eski CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin yeniden il başkanı olmayı düşünmediğini ancak siyaset dışı da kalmayacağını dile getirdi.

CHP İzmir'de Kurmaylar Toplandı
CHP’de 2012 yılında yapılan kongrede seçilmiş İzmir il yöneticileri ve ilçe başkanları ile hala yöneticilik yapan isimler eski il başkanı Ali Engin’in önderliğinde bir araya geldi. Karşıyaka Gondol Cafe’de yapılan toplantıya Engin’in dışında, eski Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz, eski Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, eski Karşıyaka İlçe Başkanı Ali Karaege, Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener, eski il başkan yardımcısı Rıza Gök, eski Bayındır İlçe Başkanı Hüseyin Tamer Yanık, eski Foça İlçe Başkanı Osman Mert, eski Karaburun İlçe Başkanı Mesut Karaoğlan, eski Çiğli İlçe Kayyum Başkanı Behçet Köymen, Naim Çaltı, eski il disiplin kurulu üyesi İsmet Güven, eski Menderes İlçe Başkanı Muammer Karabacak, eski Kiraz İlçe Başkanı Pilot Zeybek, il yöneticileri Ali Karabay, Orhan Karaoğlu, Nazan Çetin, Züleyha Bingöl, Dilek Bilgin, Banu Özdemir, Bedri Eren gibi isimler katıldı.

“KONGRELERİ HESAPLAŞMA OLARAK GÖRMEDİK”

2,5 yıldır büyük bir özveriyle çalıştıklarını anlatan eski il başkanı Ali Engin, vicdanen rahat olduklarını ifade etti.

“Hiçbirimiz profesyonel değiliz. Hepimiz gönüllüyüz” diyen Engin, “Ülkemize ve partimize hizmet etmeye çalışıyoruz. Birçok ilçe başkanıyla birlikte çalıştım, çok güzel bir uyum vardı. Hiçbir zaman kongreleri hesaplaşma olarak görmedik. Son 5 yılda danışma kurulu toplantıları yapmamıştık. Ben bu toplantıları çok önemsiyorum. İnsanlar kahvelerde, sokaklarda konuşuyor. Danışma kurulu toplantılarını yapmamız lazım. Bunları yapmazsanız insanlar dışarıda, orada, burada konuşur. Bu toplantıların yapılması lazım” şeklinde konuştu.

“ADAY OLMA DÜŞÜNCEM YOK”

Yaklaşan il kongresinde il başkanlığına yeniden aday olup olmayacağı yönündeki soruları da yanıtlayan Engin, “Yeniden il başkan adayı olma düşüncem yok. 3 yıl boyunca il başkanlığı yaptım. Yenilenmeye gerek var. Yapamadıklarımızı başkaları yapacaklardır. Bu görevi yapacak çok arkadaşımız var. Toplumla bağ kuracak, İzmir’i AK Parti’ye dar edecek arkadaşlarımız var. Sadece sosyal medya üzerinden, televizyonlardan İzmir’i AK Parti’ye dar edemezsiniz. Köylere gitmelisiniz, ilçelere gitmelisiniz. İzmir örgütü, böyle bir komutan arıyor. Sade bir üye olarak partime destek olmaya devam edeceğim. Siyaset dışı kalmayacağım” dedi.

“KILIÇDAROĞLU BAŞARILI”

Parti içindeki olağanüstü kurultay talepleri hakkında da değerlendirmeler yapan Engin, “Olağanüstü kurultaya gerek yok. Zaten olağan kurultay sürecindeyiz. Genel Başkanımız başarılı. 3 yıla yakın süre birlikte çalıştık. Seçim sonuçları bir başarı kriteridir. Öncesine göre bir ilerleme vardır. Parti örgütünün demokratikleşmesi, yeni seçmen kazanması anlamında parti ileriye gitmiştir. Oy oranında da yukarı doğru bir çıkış vardır" ifadelerini kullandı.

“İKTİDAR DEĞİLSEK BAŞARILI DEĞİLİZ”

Eski Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu ise basın mensuplarının “Parti başarılı mı?” sorusuna “İktidar değilsek başarılı değiliz. Bunları bu toplantılarda konuşacağız” yanıtını verdi.

Toplantı sonunda il yöneticileri Orhan Karaoğlu ve Dilek Bilgin eski il başkanı Ali Engin’e görev süresinde yaptığı çalışmalar nedeniyle plaket verdi.
Kaynak: İHA