Siirt'te Liseler Arası 'Diyabet Farkındalık' Yarışması Düzenlendi

Siirt Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğince liseler arası "Diyabet farkındalık" konulu bilgi yarışması düzenlendi.

Siirt Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğince liseler arası "Diyabet farkındalık" konulu bilgi yarışması düzenlendi.

Siirt Devlet Hastanesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte diyabete dikkati çekmek amacıyla oynanan skecin ardından düzenlenen "Diyabet farkındalık" konulu bilgi yarışmasında Sosyal Bilimler Lisesi 1'inci,  Türk Telekom Fen Lisesi 2'nci, Siirt Lisesi ise 3'üncü oldu.

Birinci olan okula bisiklet ödülünü veren Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, burada yaptığı konuşmada, herkesin hareketli bir yaşam sürmesi gerektiğini söyledi.

Düzenlenen etkinlikle güzel bir gün geçirdiklerini ifade eden Tutulmaz, şöyle konuştu:

"Hem önemli bir hastalığa dikkat çekildi, bunun tedavi yöntemleri ve önlemleriyle ilgili bilgiler edindik, aynı zamanda da öğrencilerimizin yarışma heyecanını birlikte tattık. Kendilerini, öğretmenlerini ve yöneticilerini tebrik ediyorum. İnşallah bu tür etkinlikler, bundan sonra sağlıklı bir toplumun başlangıcı olur. Çünkü bu bölgede başta olmak üzere toplumumuz hızla kilo alıyor. Kilo alındıkça da hastalıklara davetiye çıkarılıyor. Dikkatli ve aynı zamanda da spora yatkın bir hayatı kendimize ilke edinmeliyiz. Kilo almamaya çalışmalıyız. Öncelikle hareketli bir yaşamda bulunduğumuz zaman hastanelerin ve sağlık çalışanlarının da yükünü hafifletmiş oluruz."

Etkinliğe, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Siirt Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Muzaffer Aslan, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fethi Suay ve İl Emniyet Müdürü Metin Özkan da katıldı.
Kaynak: AA