Samsun'da Girişimcilik Zirvesi

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası(STSO) Kadın Girişimciler Kurulu ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) İktisadi İdari Bilimler Fakültesi tarafından “1. Girişimcilik Zirvesi Paneli” düzenlendi.

Samsun'da Girişimcilik Zirvesi
“1. Girişimcilik Zirvesi Paneli” Grand Amisos Hotel’de yapıldı. Panele, Okumuş Çay Gıda Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Mürşide Okumuş ve Tar-Ship Kılçak Çöl Çiftliği sahibi Ayten Çöl, STSO İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Gülay Atik, OMÜ, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebul Muhsin Doğan ve İBF öğrencileri katıldı.

Sabah, girişimci toplantıları ile başlayan panel daha sonra panel ile devam etti. Panele konuşmacı olarak katılan Mürşide Okumuş ve Ayten Çöl, katılımcılara başarı hikayelerini anlattılar.

ATİK: GİRİŞİMCİLİK İLKOKULDA BAŞLAMALI

Panelin açılış konuşmasını yapan STSO İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Gülay Atik, "Bizler üniversite öğrencisi olduğumuz dönemlerde ailelerimiz bize ’devlet memuru’ olun diye telkinlerde bulunuyorlardı. Biz ise şimdi gençlere girişimci olun diyoruz. Girişimcilik ülkelerin geleceği için çok önemli. Ülkenin ekonomisi için çok önemli. Ülkenin iyi bir yere gelmesi için çok önemli. Bu da girişimcilikle oluyor. Yeniliklere açık olmak ve yeniden başlayabilmek çok önemli. Girimcilik ilkokulda başlamalı. Lise de üniversite de devam etmeli. Samsun’da okullarda girişimcilik eğitimleri vermeye başladık. Eğitimlerimiz devam edecek çünkü yolun başında yolu aydınlatmak gerekiyor" dedi.

Kaynak: İHA