Kanada'nın Kabul Edeceği Suriyeli Mülteciler

OTTAWA - Kanada Sağlık Bakanı Jane Philpott, yılbaşına kadar ülkeye kabul edilecek 25 bin Suriyeli sığınmacıya ilişkin, "Sığınmacıların güvenlik ve sağlık taramaları devam ediyor" dedi.

Bakan Philpott, yaptığı açıklamada, güvenlik konusunu her zaman için ön planda tuttuklarını, Paris’te gerçekleşen saldırılardan sonra ise sığınmacı planının odak noktası haline geldiğini kaydetti.

"Güvenlik her zaman için ön planında olacak fakat aynı zamanda insani krizlerde şefkat duygumuzun etkilenmemesi ve yardım elini de zamanında uzatmamız gerekir" ifadesini kullanan Philpott, şöyle devam etti:

"Bizim bu olaylarda duruşumuz öyle olmalı ki, yıllar sonra geriye dönüp baktığımızda, Kanadalıların gurur duyacağı bir şekilde bu olaylara cevap vermiş olalım. Bunu gerçekleştirmenin yolu ise güvenliği ihmal etmeden, insanlık krizlerine nerede ve ne zaman olursa olsun cevap vermemizdir. Yılbaşına kadar alınacak 25 bin Suriyeli sığınmacı için güvenlik ve sağlık taramaları devam ediyor"

Öte yandan, güvenlik ve sağlık taraması tamamlanan Suriyeli sığınmacı sayısının 15 bini geçtiği belirtiliyor.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, muhalefetin karşı çıkmasına rağmen, yılbaşına kadar 25 bin Suriyeli sığınmacıyı Kanada’ya getireceklerini açıklamıştı.

Kaynak: AA