Genel Sekreterler Eğitim Toplantısı

Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (EDESOB) 2015 yılı Genel Sekreterler eğitim toplantısı yapıldı.

Genel Sekreterleri eğitim toplantısı, EDESOB’a bağlı odaların genel sekreterlerinin katılımıyla EDESOB toplantı salonunda gerçekleşti. Toplantıya EDESOB Başkanı Emin İnağ ve KOSGEB Edirne İl Müdürü Bedri Döngel’de katıldı.

EDESOB ile yakın ilişkiler içinde bulunduklarını belirten KOSGEB Döngel ise, Avrupa Birliği KOBİ Haftası kapsamında düzenlenen toplantı için destekten ötürü İnağ'a teşekkür etti.

Genel Sekreterleri Bilgilendirme toplantılarının 5362 Sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Kananu gereğince yılda 2 defa düzenlendiğini belirten EDESOB Başkanı Emin İnağ, da şunları kaydetti:

"Bu toplantıları sürekli yapıyoruz. Fakat bu yılın ayrıca bir özelliği var. Avrupa KOBİ haftası nedeniyle de KOSGEB’i buraya çağırıp genel sekreterlerimizi bilgilendirmek istedik. Hatırlarsanız ilk Cansuyu Kredi'sinde Denizli’den sonra ilk dosyayı hazırlayan ikinci il 1260 dosya ile biz olmuştuk.

Bu da Edirnemiz'in çalışkanlığı ve sevgili müdürümüzün bize verdiği desteklerle olmuştur. Ben gerçi hiçbir esnafımızın borç almasını tavsiye etmem ama en azından faizli olan borçlarını kapatmada kullanır. Ya da bir fikri projesi vardır. Bunu yapmak için kullanır ve istihdamı arttırır. Bugünkü toplantıda KOSGEB can suyu projesinden nasıl faydalanılacağı anlatılacak."

Daha sonra KOSGEB Kobi uzmanları Serkan Özgücü ve Cesur Sekmez tarafından ‘Cansuyu Destek Kredisi" ile ilgili ve diğer konular hakkında bilgiler verildi.

Kaynak: AA