Down Sendromlu Çocuklarla Mandala Etkinliği

Çiçek ve çocuk temasıyla 23 Nisan'da açılacak olan EXPO 2016 Antalya, down sendromlu çocuklara yönelik mandala etkinliği düzenledi

ANTALYA - Down Sendromu Derneği üyesi 6-8 yaş arasındaki çocuklar, EXPO 2016 Antalya'nın organize ettiği "Geleceği Renklendiriyoruz" isimli mandala etkinliğinde bir araya geldi.

Çocuklar, yaklaşık 3 saat süren etkinlikte Hint felsefesine göre bir tür meditasyon şekli olan mandala seansında çizdikleri daireleri boyadılar.

Mandalanın en basit tabiriyle hayat çemberi olarak tanımlanabileceğini söyleyen Mandala Eğitmeni Aslıhan Aksun, şunları söyledi:

"Hayat çemberi daima merkezi noktadan başlayıp dışarıya doğru büyüme göstermektedir. Yani doğduğumuz yer olduğuna inandığımız alandan dışarıya doğru büyüme gösterir. Bireylerde, özellikle çocuklarda gördüğümüz farkındalıklarının artışı, öz güvenleri, yaratıcılıkları, sabır konusunda hakikaten önemli bir kapıdır."

Down sendromlu çocuklar tarafından boyanan mandalalar, EXPO 2016 Antalya'nın açılmasından sonra belirlenecek alanda sergilenecek. Aynı zamanda bu çalışmalar kitap haline getirilecek. Down sendromlu çocukların mandala tasarımları hazırlanacak tohum kartları, kitap, çanta ve tişört gibi ürünler üzerinde imzalı olarak kullanılacak.
Kaynak: AA