Çiftçilere Ceviz Fidanı Dağıtıldı

Bingöl’de “5 Yılda, 500 bin Ceviz Fidanı Dikim” projesi kapsamında çiftçilere 2 bin 400 adet ceviz fidanı dağıtıldı.

Çiftçilere Ceviz Fidanı Dağıtıldı
Bingöl İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nce, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’nin desteğiyle sürdürdüğü, “5 Yılda, 500 bin Ceviz Fidanı Dikim” projesi kapsamında ceviz fidanı dağıtım töreni düzenlendi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün Düzağaç Mahallesi’nde bulanan kampüs alanında gerçekleştirilen törene, vali yardımcısı Numan Tahir Şimşek, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Yıldırım ve çiftçiler katıldı.

Dağıtım töreninin ardından açıklamalarda bulunan Şimşek, 2011 yılında başlatılan kampanyayla bugüne kadar 130 bin adet ceviz fidanı dağıtıldığını ifade ederek, bugün ise 2 bin 400 adet fidanının çiftçilere dağıtıldığını söyledi.



Dağıtımı yapılan ceviz fidanlarının yüzde 50’sinin İl Özel İdaresi tarafından sağlanan bütçeyle karşılandığını, yüzde 50’sinin ise çiftçiler tarafından karşılandığını kaydeden Şimşek, “Bugün yapılan dağıtımlarla birlikte projenin başladığı 2011 yılından bugüne kadar 130 binin üzerinde bir dağıtım yapmış olacağız. 2016 yılı içinde 20 bin adet sipariş verdik ve bu fidanların dağıtımıyla da bu rakam 150 bine ulaşmış olacaktır. Proje kapsamında belirlenen hedefe doğru ilerliyoruz. İlimizde dikilen ceviz fidanı sayısını oldukça arttırdık. İnşallah hedefimiz olan 500 Bin ceviz fidanı doğrultusunda ilerlemeye devam edeceğiz” dedi.

2011 yılında Bingöl’deki ceviz ağacı sayısının 78 bin civarında olduğunu kaydeden Şimşek, dağıtımı yapılan ve yapılacak fidan sayısıyla bu rakamın 150 bin üzerine çıkacağını söyledi.

Kaynak: İHA