Avustralya'daki Orman Yangınları

Batı Avustralya eyaletinde hafta sonundan beri süren orman yangınlarında 4 kişi öldü

Avustralya’da hafta sonu başlayan ve kontrol atlına alınamayan orman yangınlarında 4 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Batı Avustralya eyaletinde hafta sonu yıldırım düşmesi sonucu başladığı belirtilen ve şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla yayılan yangınların henüz kontrol altına alınamadığı açıklandı.

Eyaletin başkenti Perth’in 720 kilometre güneydoğusunda yer alan Esperance bölesinde süren yangınlarda 4 kişinin yaşamını yitirdiği, 3 binanın kullanılamaz hale geldiği kaydedildi.

Batı Avustralya polisi, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, dün gece hayatını kaybeden 4 kişinin Grass Patch ve Salmon Gums kasabalarından olduğunu ifade etti.

Batı Avustralya Yangın ve Acil Servisler Komiseri Wayne Gregson, ölen 2'si kadın 4 kişinin cesetlerinin iki araçta bulunduğunu, kimlik belirleme çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Yüzlerce kişinin tahliye edildiği bölgede, okullar kapatıldı. Batı Avustralya itfaiyesi yetkilileri tarafından şimdiye kadarkilerin en kötüsü olarak tanımlanan yangınlar, 4 ayrı noktada sürüyor.

Her yıl yaz aylarında çalılık alanlarda başlayıp büyüyen yangınlarla mücadele eden Avustralya’nın Victoria eyaletinde 2009 yılında çıkan ve "kara cumartesi" olarak anılan yangınlarda 173 kişi hayatını kaybetmiş, 2 bin ev zarar görmüştü.
Kaynak: AA