'Alo Tiyatro'

Yıldırım Belediyesi her ay 5 bin çocuğu tiyatroyla buluşturuyor.

'Alo Tiyatro'
‘Alo Tiyatro’ projesi ile ilçede her ay 5 bin öğrencinin tiyatro izlemesini sağlayan Yıldırım Belediyesi’nin ilçedeki okullarla birlikte yürüttüğü proje çerçevesinde Adile Naşit Tiyatrosu’nda ücretsiz çocuk oyunları oynanıyor. Okulların talepleri doğrultusunda tiyatro sanatçıları oyunlarını okul salonlarında da sergiliyor. Oyunları Adile Naşit Tiyatrosu’nda izlemek isteyen okullara ise servis imkanı sağlıyor. Genç bir nüfusa sahip olan Yıldırım’da dar gelirli ailelerin çoğunlukta olduğunu ve daha önce hiç tiyatro izlemeyen çocuk sayısının fazlalığını belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “İlçemiz dar gelirli ailelerin ağırlıkta olduğu bir bölge. Bir çok çocuğumuz maddi eksikliklerden dolayı hayatlarında hiç tiyatro seyretmemiş. Çocuklarımızın bu dezavantajını avantaja çevirmek için başlattığımız proje kapsamında her ay 5 bin çocuğumuzu tiyatro ile buluşturuyoruz” dedi.

‘Alo Tiyatro’ya büyük talep olduğunu anlatan Edebali, “Projemiz ilçe sınırlarını aşarak diğer ilçelerden ve şehirlerden de talepler alıyor. Bu talepler ne kadar başarılı bir işe imza attığımızı gösterirken bizleri oldukça mutlu ediyor. Öncelikle Yıldırım’daki okulların taleplerine cevap verirken diğer okulların taleplerini yakın bir zamanda karşılamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

TİYATRO BİR TELEFON KADAR YAKIN

‘Alo Tiyatro’ gösterimlerinin Yıldırım’da öğrenim gören 4-6 ve 7-11 yaş arası çocuklara yönelik gerçekleştiğini ifade eden Başkan Edebali, “Salonu olmayan okulların talebi doğrultusunda her çarşamba Adile Naşit Tiyatrosu’nda ve salonu bulunan okulların kendi salonunda gerçekleşen tiyatro gösterimlerine Yıldırım’da eğitim veren tüm okullar ücretsiz olarak katılabiliyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA