14 Kasım Dünya Diyabet Günü

14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından il genelinde çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından il genelinde çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fatih Mehmet Aslan, diyabet sorununa dikkat çekmek için çeşitli etkinlikler yaptıklarını belirtti.

Aslan, diyetisyenler tarafından okullarda bilinç uyandırmak amacıyla ‘Diyabet ve Beslenme’ konulu eğitimler düzenlendiklerini ve konuya ilişkin bir radyo programı yapıldığını belirtti.

Halk Sağlığı Müdürlüğü diyetisyenleri tarafından bir televizyon kanalında program düzenlendiğini kaydeden Aslan, şöyle dedi:
"Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürlüğü ana bina ve çeşitli merkezlerin önünde ücretsiz kan şekeri ölçümleri yapıldı ve diyabet ile ilgili bilgilendirme broşürleri dağıtıldı."

Diyabet’in son yıllarda Türkiye’de ve dünyada hızla arttığını, bu hastalığın başta göz, böbrek gibi birçok organı etkilediğini ifade eden Aslan, diyabetten korunmak için farkındalık yaratmak adına sağlık çalışanlarına büyük sorumluluk düştüğünü kaydetti.

Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürü Aslan, "Diyabetten korunmak için özellikle obezitenin diyabet riskini arttıran temel sebeplerden biri olması nedeniyle sağlıklı beslenmeye dikkat edilmesi ve düzenli fiziksel aktivite yapılması gerekiyor."

Aslan, daha sonra Halk Sağlığı Müdürlüğü önünde açılan standı ziyaret ederek, görevlilerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
Kaynak: AA