'Sürü Yönetimi Elemanı Benim' Projesi

Bingöl'de 2 yılda 192 kursiyere sertifika verildi

Bingöl'de "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" projesi kapsamında 192 kursiyere sertifika verildi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, İŞKUR Genel Müdürlüğü, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün ortaklaşa hazırladığı "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" projesi kapsamında Bingöl'deki kursiyerlere Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde eğitim veriliyor.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Yıldırım, AA muhabirine, 2016 yılı sonuna kadar sürecek eğitimlere çobanlık yapan herkesin katılması gerektiğini söyledi.

Yıldırım, 2014 yılında başlayan projeye yoğun talep olduğunu ifade ederek, projenin uygulandığı 2 yılda 192 kursiyere eğitim verildiğini bildirdi.

Kursiyerlere koyun-keçi ırkları, küçükbaş hayvanlarının beslenmesi ve bakımı, bulaşıcı hastalıklara karşı mücadele başta olmak üzere çeşitli konularda teorik ve pratik eğitim verildiğini ifade eden Yıldırım, kursiyerlerin sertifikalı çoban olma hakkı elde edeceğini bildirdi.

Kursiyer Ömer Tunç ise eğitim sayesinde hayvan bakımı konusunda önemli bilgiler öğrendiğini dile getirerek, "Biz sadece sahada öğrendiklerimizle işimizi yapıyorduk. Kursa katıldıktan sonra birçok şeyi bilmediğimizi fark ettik. Eğitimlerin mesleğimiz açısından çok faydalı olduğunu gördük" dedi.
Kaynak: AA