Murzioğlu'ndan 'G20' Değerlendirmesi

Samsun Ticaret Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu, Samsun iş dünyasını temsilen katıldığı G20 Zirvesi’ni değerlendirdi.

Murzioğlu'ndan 'G20' Değerlendirmesi
Dünya ekonomisinin yaklaşık yüzde 90’ını, ticaretinin yüzde 80’ini ve nüfusunun üçte ikisini temsil eden G-20’nin Antalya buluşmasına Samsun TSO Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu da katıldı.

Zirve hakkında bilgi veren Samsun TSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde tüm kurumların G20 organizasyonunu çok iyi bir şekilde hazırlayıp yürüttüğünü dile getirdi.

DÜNYA TİCARETİ VE EKONOMİSİ ELE ALINDI

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun dönem başkanlığını yaptığı B20 Türkiye Zirvesi’ne de katıldıklarını belirten Başkan Salih Zeki Murzioğlu, “G20’de iş dünyasını temsil eden açılım grubu B20 Zirvesi’nde dünya ticaretinin ve ekonomisinin sorunları ve beklentileri ele alındı” dedi.

Zirve çalışmalarına ilişkin konuşan Başkan Murzioğlu, “Fransa’nın başkenti Paris’te yaşanan terör saldırıları B20 Zirvesi’nde öncelikli gündem maddesi olarak yer aldı. Zirvenin önemli konu başlıklarından birisi de mültecilere destek sağlanması konusunda yapılacak çalışmalar oldu” diye konuştu.

KOBİ’LERE ÖZEL İLGİ

Zirvede ayrıca, küresel ekonomi bağlamında G20’nin belirsizlikleri azaltmak ve piyasalardaki istikrarı sağlamak iç somut adımlar atması gerektiği üzerinde önemle durulduğunu belirten Murzioğlu, “Dünya çapında 200 milyon kişinin işsiz olduğunun vurgulandığı zirvede bu konunun çözümü noktasında G20’nin harekete geçmesi gerektiğinin altı çizildi” şeklinde konuştu.

Zirvede KOBİ’lere özel bir önem atfedildiğini kaydeden Başkan Murzioğlu, “KOBİ’lere yönelik finansman sağlanması yönündeki talepler, B20 Zirvesi’nin önemli konu başlıklarından biri oldu. KOBİ’lere uzun dönemli finansman sağlanması konusunda çalışmalar gerçekleştirildi" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA