Gözler Dilek Öcalan'da!

Meclis Genel Kurulu bugün yemin töreni için toplanıyor. Meclis'in 26. Dönemi'nin açılışında, en yaşlı üye sıfatıyla Geçici Meclis Başkanı olacak Deniz Baykal'a, Abdullah Öcalan'ın yeğeni Dilek Öcalan eşlik edecek. Gözler Türk milleti diye yemin edecek olan Dilek Öcalan'da olacak.

Gözler Dilek Öcalan'da!
Gözler Dilek Öcalan'da!
1 Kasım seçimlerinin kesin sonuçlarının YSK tarafından açıklanmasının ardından TBMM 26. Yasama dönemine bugün başlıyor.

Meclis Genel Kurulu, milletvekillerinin yemin töreni için bugün toplanacak. En yaşlı üye sıfatıyla 77 yaşındaki CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Geçici Meclis Başkanı olacak. Baykal'a, en genç 6 milletvekili, katip üye olarak eşlik edecek. Geçici Başkanlık Divanı, TBMM Başkanı ve Başkanlık Divanı seçimine kadar görev yapacak. Yemin töreninin yapılacağı gün, katılması halinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Meclis'in ikinci en yaşlı üyesi AK Parti Milletvekili İsmail Kahraman eşlik edecek.

Gözler Dilek Öcalan'da!

Geçici Meclis Başkanı Baykal'dan başlamak üzere milletvekilleri, kürsüden yemin edecek. Yemin töreninin ardından, ilk iş olarak Meclis Başkanı seçilecek. Milletvekillerinin yemin etmesinden itibaren ilk 5 gün içinde TBMM Başkanı için adaylık başvuruları yapılacak, ikinci 5 günlük sürenin sonunda yani 22 Kasım Pazar günü seçim turları yapılacak.

Gözler Dilek Öcalan'da!

Gözler Dilek Öcalan'da!Öcalan'ın yeğeni Dilek Öcalan yeniden Meclis'e girdiGözler Dilek Öcalan'da!Dilek Öcalan yemin ettiGözler Dilek Öcalan'da!Dilek Öcalan, Başkanlık Divanı'nda