Adilcevaz'da 'Toplumun Temeli Kadınlar - 2' Projesi

Adilcevaz Kaymakamlığı Proje ve Koordinasyon Merkezince hazırlanan "Toplumun Temeli Kadınlar - 2" projesi, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Kalkınma Bakanlığınca kabul edildi.

Adilcevaz Kaymakamı Özer Özbek, yaptığı açıklamada, 2014'te 129 bin 975 lira proje bedeliyle kabul edilip uygulanan Toplumun Temeli Kadınlar - 1 projesiyle ilçede 13 kurs açıldığını, 170 kursiyerin bu kurslara katıldığını ve sertifika aldığını anımsattı.

2015 yılında hazırlanan "Toplumun Temeli Kadınlar - 2" projesininse 210 bin 550 lira bedelle kabul edildiğini anlatan Özbek, proje kapsamında istihdam, kültür sanat ve spor gibi kursların düzenleneceğini anlattı.

Projeyle bin Adilcevazlı kadının kurs, etkinlik ve aktivitelerden yararlanmasını hedeflediklerini kaydeden Özbek, proje uygulama süresinin 1 yıl olduğunu ifade etti.

Özbek, "Proje kapsamında mesleki eğitim/beceri, spor, müzik, güzel sanatlar kurslarının yanı sıra sinema gösterileri, sergi, kitap okuma kampanyaları, geziler, bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri, tamamlayıcı etkinlikler gerçekleştirilecek" dedi.

Kadınların eğitim ve öğretimine büyük önem verdiklerini belirten Özbek, bu hedef doğrultusunda çeşitli projeler ürettiklerini ifade etti.

Özbek, "Kursiyerler eğitim öğretim programları ve diğer etkinliklerden ücretsiz yararlanacak. Önceki dönemde olduğu gibi tüm kursiyerlerimiz ücretsiz servislerle evlerinden Aile ve Sosyal Destek Merkezimize (ASODEM) gelip gidebilecek. Yeni dönemde de kreş imkanı devam edecek. Bu çerçevede özveriyle çalışan Proje Koordinasyon Merkezi ekibimize de teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA