5. Mersin İstihdam Fuarı Açıldı

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdür Yardımcısı Cafer Uzunkaya, Türkiye'de işsizlik değil nitelikli iş gücü sorunu bulunduğunu belirterek, "Ülkemiz daha güzel yarınlara ve gerçekten çok daha büyük hedeflere ulaşacaksa iş gücü piyasasının aradığı elemanları temin etmek zorundayız" dedi.

Uzunkaya, İŞKUR İl Müdürlüğünce İçel Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen "5. İçel İstihdam Fuarı"nda yaptığı konuşmada, Türkiye'de istihdam politikalarının oluşturulması ve uygulanmasında en aktif rolü, kurumlarının üstlendiğini söyledi.

İŞKUR'un hizmet sunduğu alanların, toplumu oluşturan tüm bireyleri yakından ilgilendirdiğini ifade eden Uzunkaya, İçel ölçeğinde de birçok kişiyi ilgilendiren aktivitelerin kurumlarınca yapıldığını kaydetti.

Ülkeler için istihdamın önemine dikkati çeken Uzunkaya, "İŞKUR, Türkiye çapında binlerle, on binlerle ifade edilen insanları işe yerleştirirken, İçel'de yıl sonu itibarıyla 20 binin üzerinde insanın iş sahibi olmasına, aş sahibi olmasına aracılık yapmaktadır. Türkiye genelinde de ilk 10 ay itibarıyla 750 bin insanımızın iş gücü piyasasının üretken elemanları olmasına katkı sunan bir kurum olmuştur" diye konuştu.

- "Nitelikli iş gücü sorunu var"

Uzunkaya, Türkiye'nin istihdam ve işsizlik probleminin tamamen çözüldüğünü iddia etmenin mümkün olmadığını vurguladı.

Türkiye'de iş gücüne katılmak isteyen birey sayısının yükseldiğine işaret eden Uzunkaya, son günlerde de nitelikli iş gücünün arttığını belirtti.

Ülkede önemli işler yapıldığına değinen Uzunkaya, şunları söyledi:

"Bir taraftan 3 milyona varan işsizliğimizden bahsediyoruz. Öte yandan da 2 milyon iş talep eden bir Türkiye'den bahsediyoruz. İşveren kendi aradığı nitelikli elemanı istiyor. İŞKUR tam da bu görevi yerine getirmeye çalışıyor. Verdiği eğitimlerle bu vasıfları kazandırmaya çalışıyor. Türkiye'de işsizlik sorunu yok, nitelikli iş gücü sorunu var. Ülkemiz daha güzel yarınlara ve gerçekten çok daha büyük hedeflere ulaşacaksa iş gücü piyasasının aradığı elemanları temin etmek zorundayız."

Türkiye'de çok güzel şeyler olduğunu anlatan Uzunkaya, "Dün sonuçlanan G20 zirvesinde artık bütün dünya şunu söylüyor, 'Türkiye'den öncesi ve sonrası.' Tüm organizasyonlarda ve başarılarda Türkiye artık bir marka" değerlendirmesinde bulundu.

İçel Vali Yardımcısı Süleyman Deniz de bu tür fuarların, işsizliğin azaltılması ve iş gücünün artırılması için önemini vurguladı.

İŞKUR İl Müdürü Mustafa Kutlu ise yıl içinde 3 bin kişiye eğitim verdiklerini ve işsizlikle mücadelede önemli çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından "İstihdamın Enleri" ödül töreni gerçekleştirildi. Daha sonra firmalar tarafından açılan stantlar gezildi.

Fuar kapsamında, Ahmet Şerif İzgören de kişisel gelişim semineri verdi.

Kaynak: AA