Engellilerle 360 Derece İletişim Semineri

Yıldırım Belediyesi tarafından, dezavantajlı bireylerin iş gücüne katılımlarına yönelik istihdam ve sosyal destek hizmetlerinin koordinasyonunu kapsayan proje kapsamında "Engellilerle 360 Derece İletişim Semineri" verildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, seminerde konuşan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, her insanın bir engelli adayı olduğunu belirtti.

Engellilerin hayata kazandırılması için sosyal projeler geliştirmeye özen gösterdiklerini vurgulayan Edebali, şunları kaydetti:

"Onları dört duvar arasından çıkarıp hayatın vazgeçilmez unsurları olmaları konusunda teşvik ediyoruz. Yıldırım Belediyesporlu engelli sporcularımız Türkiye, Avrupa ve dünya şampiyonları olarak inancın zaferini ispatladılar. Göreve geldiğimiz günden itibaren engellilerin karşılaştıkları zorlukları ortadan kaldırmak adına pozitif ayrımcılık yaparak, projelerimizi empati ile hizmete geçirmeye devam ediyoruz. Bu insanlarımıza meslek edindirmek amacıyla Engelli Eğitim Merkezi ve sonrasında üretimin içine dahil olmalarını sağlayacak Engelli Ticaret Merkezi projelerimizi hazırlıyoruz."

Edebali, 16 Kasım tarihinin "Dünya Hoşgörü Günü" olduğunu hatırlatarak, asıl engellinin bilgiye kapalı olan, kendini geliştiremeyenler olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA