Paris'te Terör Saldırıları

Paris'te gerçekleşen saldırılarda en az 18 kişinin hayatını kaybettiği bildiriliyor

PARİS – Fransa’nın başkenti Paris'te, bu akşam gerçekleşen birden fazla terör saldırısında en az 18 kişinin hayatını kaybettiği bildiriliyor.

Fransa 24 kanalı, Paris'in 10. bölgesinde yer alan Le Petit Cambodge adlı restorana dışarıdan açılan ateşte en az 10 kişinin öldüğünü ve çok sayıda kişinin yaralandığını duyurdu.

Restorandaki saldırıyla yaklaşık aynı dakikalarda yine Paris'in doğusunda 11. bölgede yer alan Bataclan adlı konser salonunda saldırı gerçekleşti.

BFM kanalı saldırılarda ölenlerin sayının en az 18 olduğunu bildirdi. İki kanalda, saldırganların elinde makinalı tüfek olduğunu belirtirken, yine saldırganların elinde rehineler olabileceği kaydedildi.

Bu arada Fransa ve Almanya milli futbol takımlarının dostluk karşılaşmasının oynandığı Stade de France civarında ise en az iki ayrı patlama sesi duyulmuştu.

Statta bulunan Cumhurbaşkanı François Hollande ve İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve’ün derhal yoğun güvenlik önlemleri altında stattan ayrıldığı ve konuyla ilgili "kriz masası" oluşturulduğu bildirildi.
Kaynak: AA