Amatör Kulüplere Malzeme Yardımı

Düzce Valiliği İl Özel İdaresi tarafından Düzce’de ‘Amatör Spor Kulüplerine’ spor malzemeleri dağıtımı yapıldı.

Amatör Kulüplere Malzeme Yardımı
Törene Vali Ali Fidan, Belediye Başkan Vekili Salih Keskinli, İl Jandarma Komutanı Albay Bilal Güvenir, Baro Başkanı Ali Dilber, ASKF Düzce İl Başkanı Erdoğan Bıyık, Düzce protokolü ve amatör spor kulübü yöneticileri katıldı.

törende bir konuşma yapan Vali Ali Fidan sağlıklı olmaya vurgu yaparak, "Sağlıklı olmak istiyorsak, sporla uğraşmamız gerekiyor. Bugün de burada İl Özel İdaremizin mütevazı kaynakları ile temin ettiğimiz bir takım spor malzemelerini kulüplerimize teslim edeceğiz. Elbette gönül isterdi ki daha fazlasını yapabilelim. Şunu hep ifade ediyorum. Eğer yarınlara daha aydınlık bakmak istiyorsak, yarınlarımızın daha mutlu olmasını istiyorsak, gençlerimizin daha başarılı, daha huzurlu olmasını istiyorsak sporu daha çok desteklemeliyiz. Sportif çalışmalara daha çok katkı sağlamalıyız. Bunu gerek amatör spor kulüplerimizle, gerek özel idaremizle, gerek yerel yönetimlerle ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz imkanlarıyla yapmalıyız. Türkiye de Sağlık Bakanlığının yaptığı araştırmaya göre nüfusun yüzde 96.5’i fiziksel aktivite yapmıyor. yüzde 72’si hareketsiz yaşıyor. Gençlerin yaklaşık yüzde 25’i de fazla kilo problemi ile karşı karşıya. Toplumun diğer kesimlerine bakacak olursak bu sayı daha da artıyor. Biliyoruz spor yapmayan gençleri eğer siz, doğru şeylere yönlendiremezseniz, bir takım farklı sorunlarla da karşılaşıyoruz. Spor burada da öne çıkıyor. Bütün bunları bir araya getirdiğimizde bende gönülden arzu ediyorum ki amatör spor kulüplerimize daha fazla katkı sağlayabilelim. Başka kaynaklarda bularak inşallah amatör spora, gençlerimize bunları aktarmamız lazım. Geldiğimden bu yana gayret ediyorum. Bir takım sportif tesisler yapalım, Şıralığı bir spor merkezi haline getirelim amatör sporun hizmetine sunalım. Okullarımıza, mahallelerimize sportif tesisler yapalım. Çocuklarımız hem okul sonrası hafta sonları buralarda spor yapsınlar, spora alışsınlar, daha sağlıklı daha huzurlu bir toplum olsun. Bütün spor kulüplerimize başarılar diliyorum. Değerli Federasyon Başkanımıza ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Bütün sporcularımıza başarılar diliyorum" dedi.

Düzce Belediye Başkan Vekili Salih Keskinli olmak üzere Düzce protokolü katıldı.

Düzce Belediye Başkan Vekili Salih Keskinli, tüm amatör spor kulüplerine başarılar diledi.

ASKF Başkanı Erdoğan Bıyık amatör spor kulüplerine yapılan katkıdan ötürü kuruluş ve kişilere teşekkür etti Vali Ali Fidan’a plaket takdim etti. Protokol konuşmalarının ardından Amatör Spor Kulübü temsilcilerine malzemeleri teslim edildi.
Kaynak: İHA