Minik Parmaklar Program Eğitimini Tamamladı

EBEGEM bünyesinde açılan ’Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor’ projesi kapsamında 18 çocuk programlama dili eğitimini tamamladı.

Minik Parmaklar Program Eğitimini Tamamladı
Microsoft Türkiye, Finansbank, Habitat ve EBEGEM işbirliğiyle açılan ’Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor’ projesi kapsamında 8-12 yaş aralığındaki 18 çocuk ’Kodu Programlama Dili’ eğitimini başarı ile tamamladı.

Çocuklar, programcılıkla tanışarak, bilgisayar becerilerini geliştirmeleri, bilgisayar karşısında tüketici olmaktan çıkıp üretici konumuna gelmesi ve kod okur yazarlığı bilincinin oluşturulması hedefiyle düzenlenen eğitimle, kendi oyunlarını yazma becerisi kazanmanın mutluluğunu yaşadı.

Eğitimlerini başarı ile tamamlayan çocuklara katılım belgesini Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz verdi. Çocukların aldıkları eğitimlerle kendilerini geliştirerek, hem ailelerine, hem de ülkelerine faydalı birer birey olmalarını isteyen Başkan Yanılmaz, “Geleceğin cumhurbaşkanları, başbakanları, bakanları, milletvekilleri, belediye başkanları belki de sizlerin arasından çıkacaktır. Bunun için çok planlı programlı çalışmalısınız. Başkalarının izinden değil, kendi plan ve programımızı yaparak, çizdiğimiz yoldan ilerlemelisiniz. Bunu yaparken de kendinize güvenmenizi istiyorum” dedi.

Kaynak: İHA