İl Özel İdareden Örnek Çalışma

Toplum yararına çalışma kapsamında İl Özel İdaresi’nde çalışan işçilerden kurulan ekip tarafından köy mezarlıklarında temizlik hizmeti başlatıldı.

İl Özel İdareden Örnek Çalışma
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat, bir program dahilinde yürütülecek olan proje ile Kilis’e bağlı köy ve bağlılarının mezarlıkların ot ve kuruyan dallar temizlenmeye başlandığını ifade etti.

:Bolat, “Ağaçlar budanarak vatandaşların huzur içerisinde geçmişlerine dua etme imkanı sağlanıyor. Köylerimizdeki mezarlıklarda bakımsızlık nedeniyle aşırı şekilde yabani ot, kırılan ağaçlar, yolların tahribatı gibi sebeplerle vatandaşlarımız ziyaret etmekte, geçmişlerine dua ve niyazda bulunmakta sıkıntı çekiyor. Çeşitli zararlı canlıların üremesine imkan veriyordu. Başlatılan bu hizmet ile köylerimizdeki mezarlıkların temiz bir hale getirilmesi ve halk arasındaki ‘Ölünün Sahibi Diri, Dirinin Sahibi Allah’ ata sözündeki sorumluluk duygusuyla hareket ettiklerini kurum olarak bu konudaki eksikliği gidermeye çalıştıklarını, çalışmaların vatandaşlarımızda çok büyük memnuniyet oluşturduğu biliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA