'Fark Yaratan Öğretmen' Projesi

Öğretmen Akademisi Vakfı tarafından başlatılan proje kapsamında, katılımcılar en değer verdikleri öğretmenleriyle ilgili anılarını, sosyal medya üzerinden yazı, video ya da fotoğraflarla paylaşıyor

Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü için hazırlanan "Fark Yaratan Öğretmen" projesi kapsamında katılımcılar, en değer verdikleri öğretmenleriyle ilgili anılarını yazı, video  ya da fotoğraflarla aktarıyor.

ÖRAV'dan yapılan açıklamaya göre, öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimlerine destek veren vakıf, "Herkesin hayatta kendisine değer katmış bir öğretmeni vardır" sloganından hareketle, 24 Kasım Öğretmenler Günü için proje hazırlandı.

"Fark Yaratan Öğretmen" projesi kapsamında katılımcılar, vakfın sosyal medya hesapları üzerinden hayatları boyunca sevgi, saygı ve minnettarlıkla hatırladıkları öğretmenlerini anlatıyor.

Vakıf, kendi hayatında "fark yaratan öğretmeni" olan herkesi projeye davet ediyor.

Katılımcılar, kasım boyunca "farkyaratanogretmen.com" sayfasını ziyaret ederek en değer verdiği öğretmeniyle ilgili anısını yazı, video ya da fotoğrafla paylaşabilecek.

Kampanya bitiminde ise katılımcılar arasından jürinin oylarıyla seçilen hikayenin sahibi, Öğretmen Akademisi Vakfı tarafından 28 Kasım'da düzenlenecek Eğitim Şenliği'nin konuğu olma fırsatı yakalayacak.

- Ünlüler de öğretmenlerini anlattı

Sosyal medya üzerinden başlatılan kampanyaya ünlüler de destek veriyor. Şef Arda Türkmen'in lisedeki tarih öğretmenini anlatmasının ardından milli basketbolcu Sinan Güler de ilkokul öğretmeni ile lisedeki İngilizce öğretmeniyle anılarını aktardı. Kampanyaya ayrıca tiyatro sanatçısı Haldun Dormen ve şair-yazar Sunay Akın da destek videosu çekerek katıldı.
Kaynak: AA