ERÜ'de Uzay Konferansı Verildi

Erciyes Üniversitesi'nde, "Gözlem Teknolojileri, Büyük Veri ve Uzay Araştırma Robotları" konferansı düzenlendi.

Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümünce Sabancı Kültür Sitesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa, Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nde (NASA) uzak iletişim mühendisi ve astrofizik uzmanı olarak çalışan Dr. Umut Yıldız konuşmacı olarak katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Küçük, gösterilen ilgiden dolayı memnuniyetini dile getirdi.

İnsanların uzay konusundaki merak ve sorularını gidermenin bölümlerinin görevleri arasında olduğunu belirten Küçük, "Uzay küçükten büyüğe herkesin merak ettiği ve anlamak istediği bir konu. Biz de bu merakları ve soruları bir nebze olsun gidermek amacıyla böyle bir etkinlik yapıyoruz. Bundan da mutluluk duyuyoruz. Bölümümüzün politikalarından birisi de halkla, insanlarla buluşmak ve onlara uzayla ilgili doğru bilgileri aktarmak. Davetimizi kırmayıp üniversitemize gelen Umut Yıldız'a teşekkür ediyorum" dedi.

Yıldız da konferansa olan büyük ilgiden dolayı teşekkür ederek, yıldızların oluşması, uzun dalga astronomisi, gezegen ve uydulara gönderilen robotlar ve NASA'nın Mars planı gibi konularda katılımcılara bilgi verdi.

Kaynak: AA