Ağrı'da 'Ahmed-İ Hani Paneli' Düzenlendi

Ağrı Valiliği tarafından islam düşünürü "Ahmed-i Hani Paneli" düzenlendi.

Kültür ve Kongre Merkezi'nde  düzenlenen "Ahmed-i Hani'nin İslam Düşüncesine Katkıları ve Tasavvufi Yönü" konulu panel'de konuşan Vali Musa Işın, ülkenin coğrafyasının hemen her ilinde Ahmed-i Hani gibi çok büyük alimlerin olduğunu söyledi.

Bu alimlerin, bu topraklarda yaşayıp topluma yön verdiklerini belirten Işın, "Onlar, ışık saçmışlar ve öldükten sonra da geride gelen nesillere de daima öncülük ederek, onlara istikamet tayin etmişlerdir" dedi.

Ahmed-i Hani'nin manevi dinamiklerden biri olduğunun altınız çizen Işın, şöyle konuştu:

"Ahmed-i Hani'yi iyi tanımazsak, gelecek nesiller Ahmed-i Hani'yi tanımazlarsa o zaman biz büyük bir zarar içerisinde oluruz. Ben burada göreve başladıktan sonra Ahmed-i Hani Hazretlerinin daha iyi tanıtılması için kültür müdürümüze talimat verdim. Periyotlar dahilinde paneller yapmak, kitaplar, yazımların basımını yapmak suretiyle genç nesillere Ağrılılar'a ve Ağrı'nın dışında yaşayan bütün insanlığa Ahmed-i Hani Hazretlerinin fikirlerini ve yolunu tanıtmak için bir gayretin gerektiğini ifade ettik. Bu panel onlardan bir tanesidir. Ahmed-i Hani Hazretlerini inşallah en güzel şekilde halkımıza tanıtmak için bu çalışmalarımız devam edecek. Kitaplarını herkese yaymaya gayret göstereceğiz."

Panele, Vali Yardımcısı Sedat İnci, İl Kültür ve Turizm Müdürü Muhsin Bulut, kurum müdürleri, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA