Kütahya Tam Kadro Ankara'da

Kütahya protokolü, bu yıl 8. gerçekleştirilen ’Ege illeri Tanıtım Günleri’ etkinliğine tam kadro katıldı.

Uşak Valiliği’nin ev sahipliğinde 8. Ege İlleri Türkiye Tanım Günleri etkinlikleri başladı.

Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Vali Şerif Yılmaz, Uşak Valisi Ahmet Okur, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, AK Parti Kütahya milletvekilleri Şükrü Nazlı, İshak Gazel, Ahmet Tan ve Vural Kavuncu ile Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Eski Meclis Başkanı İsmet Sezgin, Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, EGEM Platformu Üyeleri, STK Temsilcileri ve davetliler katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Vali Şerif Yılmaz, "Geçen yıl Kütahya’nın ev sahipliğinde gerçekleştirdiğimiz 8. Ege İlleri Türkiye Tanım Günleri’ni bu yıl Uşak ev sahipliğinde gerçekleştiriyoruz. Bir Manisalı olarak Egem Platformu adı altında Ege illerinin bir araya gelerek oluşturduğu bu sinerjinin inşallah bundan sonra da artarak devam etmesini canı gönülden diliyorum" dedi.

"Ege Bölgesi’ne hizmet etmekten onur duyuyorum" diyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Ege Bölgesi’ne geçmiş zamanda yatırım yapılmadı, kendi kendine yetiyor gözüyle bakıldı. Bu yanlış bir düşünceydi. Türkiye’nin birçok kalkınma projesi vardı ama ne zaman Ege’ye gitsek ’Bizim kalkınma projemiz yok’ derlerdi, Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, talimat verdi, biz de 2015-2019 yıllarını kapsayan ve 4 bin 547 tesisi yapmak üzere söz verdik. 25 milyar TL yatırımla Ege’de daha önce destan yazdık, destan yazmaya devam edeceğiz. Ege Bölgesi her şeyin en güzeline layık" ifadelerini kullandı.

Ankara Kültür Merkezinde açılışı gerçekleştirilen ve 4 gün sürecek "8. Ege İlleri Tanıtım Günleri ve Etkinlikleri" ile Ege İllerinin kültürlerini Türkiye’ye tanıtmak, iller arasındaki birlik ve dayanışmayı sağlamak, bölgenin kültürel, turistik, sosyal ve ekonomik gelişimine katkı sağlaması ve yine İlimiz kültürü, turizm, yöresel el sanatları ile mutfak kültürümüzün tanıtımının sağlanması hedefleniyor.

Ege İlleri Tanıtım ve etkinliklerinin ilk gününde Aydın Kuva-i Zeybek Halk Oyunları Gösterisi, Halk Ozanı Mustafa Çobanoğlu ile Eşmeli Halk Ozanı Nafi Yavaşça’nın yöresel müzik dinletisi, Gazi Mustafa Kemal İlkokulu Halk Oyunları Ekibi, Uşak Halk Müziği Sanatçısı Mehmet Karadedeli’nin yöresel müzik dinletisi, Uşaklı Çılgın Davulcu Erkan Karagöz’ün davul şovu, Banaz Corum köyü Halk Oyunları Ekibinin gösterileri, AKSAM Alimoğlu Kültür ve Sanat araştırma Derneği Halk Oyunları ekibinin gösterileri yer aldı.

12-15 Kasım 2015 tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezinde 4 gün süreyle açık kalacak olan Ege İlleri tanıtım günleri etkinliklerinde; Afyonkarahisar, Aydın, Denizli, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak İli olmak üzere 8 Ege İlimizin tanıtımı amacıyla hazırlanan yöresel etkinlikler düzenlenecek.(EFE)
Kaynak: İHA