Konyalı Şehide Son Görev

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde tankın kazayla üzerine devrilmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Bahri Çarman, memleketi Konya’nın Doğanhisar ilçesinde gözyaşları arasında son yolcuğuna uğurlandı.

Konyalı Şehide Son Görev
Diyarbakır’ın Silvan ilçesi Devegeçidi mevkiinde bulunan 16’ncı Mekanize Piyade Tugayı 1’inci Tank Tabur Komutanlığı’nda arızalı olduğu belirtilen bir tankın bakım kademesinde kazayla devrilmesi sonucu tankın altında kalarak şehit düşen Uzman Çavuş Bahri Çarman, memleketi Konya’nın Doğanhisar ilçesi Deştiğin Mahallesi’nde gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Çarman için düzenlenen cenaze törenine, AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümgeneral Orhan Gündüz, İl Jandarma Komutanı Albay İsmet Cansara, askeri ve mülki erkan, şehidin yakınları ve binlerce vatandaş katıldı.

Şehidin cenazesi helallik için babaevine götürüldükten sonra namazın kılınacağı Cumhuriyet Meydanı’na getirildi.

Burada şehidin yakınları uzun süre tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Şehidin annesi Güllü Çarman’ın Gelibolu’da asker olan diğer oğlu Süleyman’a sarılarak, "Anneciğim ne olursun yollama ağabeyini" diyerek ağlaması yürekleri dağladı. Daha sonra cenaze namazı için binlerce vatandaş saf tuttu. Cumhuriyet Meydanı’nda öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehit Çarman’ın naaşı omuzlarda taşınarak dualarla mahalle mezarlığına defnedildi.
Kaynak: İHA