Gribin İlacı Soğan Kebabı
Yemekleri ile ünlü gaziantep’te sofraların vazgeçilmezi soğan kebaba dönüştürülüyor. İsmini duyanın şaşırdığı soğan kebabı, damak tadınını yanında antibiyotik özelliği ile de insanların beğenisini kazanıyor.

Anadolu Mutfağını Araştırma Geliştirme ve Koruma Derneği Başkanı Şef Tahir Tekin Öztan, Kış mevsiminde gribe karşı uyararak, sofralarda bol bol soğan tüketilmesini önerdi. Salgın hastalıklardan korunmanın en önemli yolunun mevsimine uygun doğal besin maddeleri tüketmekle mümkün olacağını ifade eden Öztan, “Vücut direncini arttırmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için doğal besin maddelerini tercih etmek zorundayız. Bu anlamda her mevsimin kendine göre özelliklere sahip sebze ve meyveleri bulunmaktadır. Son zamanlarda dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan gribe karşı da vücudumuzun direncini arttırmak ve bağışıklık sistemimizi güçlendirmek zorundayız. Bunun için antibiyotik özelliğe sahip soğanı da sofralarımızın vazgeçilmezi haline getirmeliyiz. İçerdiği vitamin ve doğal antibiyotik sayesinde gripten korunmanın en lezzetli yolu olan mini soğanlar, kıyma ile pişirilip, nar ekşisi ile terlemeye bırakılarak servis ediliyor. Tüm Dünya’da salgın olarak yaşanılan grip virüsüne karşı bağışıklık sistemimizi güçlendirici birçok alternatif besin takviyesi alıyoruz. Hiç kuşkusuz yaşadığımız bu zor günlerde yapılacak en doğru beslenme yöntemi her sebzeyi mevsiminde tüketmek olacaktır. Tüm uzmanların birleşerek onayladığı doğal antibiyotik soğanı da, İstanbul’da Sahan restoranları Türk damak tadına uygun bir lezzet haline dönüştürerek,, soğan kebabını konuklarına sunuyor” dedi.
Gazianteplilerin kış mevsiminde severek yediği soğan kebabının yerli ve yabancı turistler tarafından da sevilerek tüketildiği belirtiliyor.
