CHP'li belediyeden skandal sergi

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'ın talimatıyla Atatürk’ün ölüm yıldönümünde Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde Ermeni Soykırımı sergisi açarak bir skandala imza attı.

CHP'li belediyeden skandal sergi
CHP'li belediyeden skandal sergi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sahip çıktığı Alper Taşdelen'in başkanlığını yaptığı Çankaya Belediyesi, Ermeni Dildilian Kardeşlerin objektifinden "Bir Ermeni ailesinin yitik geçmişinde tanıklıklar" adlı sergisine izin verdi.

Sergide, Türklerin Ermenilere büyük zulümler ve işkenceler yaptığı konusu işlendi. CHP'li Çankaya Belediyesi'nin açtığı sergi ise tepki çekti.

İşte o tepkiler;


Lale Gürman : “CHP’li Çankaya Belediyesi (tam da bu günlerde) bir sergi açtı, Türklerin Ermenilere ne büyük zulümler yaptığını, suçsuz, masum Ermenilerin ne büyük işkenceler altında öldüklerini, bir Ermeni fotoğrafçının sunduklarıyla sınırlayıp, Türkiye’nin kalbi Çankaya’da Türkiye’yi kalbinden vurdu!”

Naci Kaptan:
“Sayın Başkan, tarihimizde trajik bir bölümü kapsayan Ermeni Türk kırışmasını ve tehcir olayını içeren ve Ermeni Dildilian ailesinin çektiği fotoğrafların sanat etkinliği adı altında belediyenizin çalışmalarıyla sergilendiğini okudum. Bu sergiyi açmadan önce Ermeni sorununu, tehcir olayını sadece Ermeni fotoğrafçı bir ailenin vizöründen ve ailenin torunu olan Prof. Dr. Armen T. Marsoobian’ın kaleminden aktarmanın ne kadar objektif olacağını acaba düşündünüz mü?
Ermeni vatandaşlarımızın çektiği acıların ve trajedilerin yanında Ermeniler tarafından kıyıma uğramış olan ve katledilen yüzbinlerce Türk vatandaşın çektiklerini, acılarını, kayıplarımızı görmezden gelmek doğru mudur?”