Sivas Valisi Barut'tan '10 Kasım' Mesajı

Sivas Valisi Alim Barut, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 77’inci yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Vali Barut mesajında,”Atatürk, tarih’in yetiştirdiği en büyük liderlerden biridir. Engin ileri görüşlülüğü, barış yanlısı tutumu, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, insani değerlere verdiği önem, düşüncelerindeki evrensel boyut, Atatürk’ü dünya liderlerinden biri yapmıştır. Ülkemizin dört bir yandan düşman işgali altında bulunduğu, bir milletin yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı bir dönemde liderlik vasfı ve askeri dehası ile Türk Milletine yol gösteren Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasını ve çağdaş, demokratik, hukuk devleti olarak muasır medeniyetler seviyesine doğru ilerlemesini sağlamıştır.”ifadelerini kullandı.

Barut mesajının devamında şu ifadelere yer verdi.

“Büyük Devlet adamı Atatürk, hayat boyu süren bağımsızlık ve uygarlık mücadelesinde tüm gücünü milletine ve milletin değerlerine olan güveninden ve inancından almış ve aynı inanç ve güveni Türk milleti ile birlikte vatanın bağımsızlığına giden yolda kullanmıştır. Onun bizlere en büyük armağanı olan ve temellerini Sivas’ta attığı Cumhuriyet, genç nesillerin omuzlarında kuşaktan kuşağa taşınarak ebediyete kadar korunacaktır. Türk milleti, Atatürk’ün düşüncelerinden güç alarak ilerlemesini devam ettirecek, ülkesini muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarma başarısını gösterecektir. Bu tarihten gelen bir sorumluluğumuz, gelecek nesillere karşı en büyük ödevimizdir.”
Kaynak: İHA