Şemdinli Meralarına Sıvat Kurulacak

Hakkari’in Şemdinli ilçesine, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından hazırlanan "Hakkari ilinde hayvan içme suyu (sıvat) tesisi yapımı ve geliştirme" projesi kapsamında yaptırılan sıvatlar sahiplerine teslim edildi.

Doğu Anadolu Projesi (DAP) İdaresi Başkanlığı’nca kabul edilen proje kapsamında hayvan içme suyu sulukları, Şemdinli ilçesine bağlı 20 köy ve mahalle muhtarlıklarına İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce teslim edildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Şemdinli Kaymakamı Murat Öztürk; "Gıda, Tarım ve Hayvancılık il, ilçe müdürlükleri ve Hakkari İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ile birlikte hazırlanan DAP İdaresi Başkanlığı’na sunuldu. "Hakkari ilinde hayvan içme suyu (sıvat) tesisi yapımı ve geliştirme projesi" kapsamında yaptırılan ve proje bedelinin tamamı DAP İdaresi Başkanlığınca karşılanan hayvan içme suyu sulukları Şemdinli ilçesine bağlı 20 köy ve mahalle muhtarlıklarına Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ekrem Taş tarafından muhtarlara teslimi yapıldı. Bu proje kapsamında Şemdinli ilçesine bağlı genelde küçükbaş hayvancılığın yapıldığı köy ve mahalle muhtarlıklarının yayla ve meralarında tesis edilmek üzere her köy için 5-6 ve 7’şer adet olmak üzere toplamda 143 adet galvaniz saçtan imal 12 adet beton sıvatların mera ve yaylalarda kurulumu ise muhtarlıklar tarafından yapılacak. Söz konusu sıvatların Hakkari il merkezinden Şemdinli ilçesine nakli ise Hakkari ili Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanlığınca projeye destek mahiyetinde sağlanmış. Dağıtım esnasında yayla ve mera ıslahı için köy muhtarlıklarından ilçeye daha fazla sıvat talebi oldu" dedi.

Yetkililer, son yıllarda tarımsal desteklemeler ile küçükbaş hayvan sayısındaki artış ile ilçede 90 bin dolayında küçükbaş hayvan yetiştirildiği, köy muhtarlıkları ile birlikte yapılacak bir çalışma ile mera ve yaylaların ıslahı için ihtiyaç duyulan sıvat sayıları yeniden belirlenerek 2016 yılında DAP İdaresi veya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine yeni bir başvuru yapılacağını ifade ettiler.
Kaynak: İHA