Eskişehir'de 10 Kasım Töreni

Eskişehir’de, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 77. yılı, Valilik Meydanı’nda düzenlenen törenle anıldı.

Eskişehir'de 10 Kasım Töreni
Protokolün Atatürk Anıtı’na çelenk sunması ile başlayan törende, saatler 09.05’i gösterdiği esnada, siren sesiyle birlikte iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşu sırasında tramvaylar, gondollar ve kaldırımlarda bulunan vatandaşlar durdu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımızın hep bir ağızdan okundu. Valilik Meydanı’ndaki tören, Atatürk’ün kendi sesinden 10. Yıl Nutkunun yayınlanması ile sona erdi.

Törene; Vali Güngör Azim Tuna, Garnizon Komutan Vekili Hv. Korg. Nihat Kökmen, AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Harun Karacan, Prof. Dr. Emine Nur Günay, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı ve Garnizon Komutanı Hava Korgeneral Mehmet Şanver, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Vali Yardımcıları, kamu kurum müdürleri, askeri erkân, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, çok sayıda vatandaş ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: İHA