Ahlat'ta Eğitim Değerlendirme Toplantısı

BİTLİS - Ahlat ilçesinde eğitim değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden ve okul idarecileri katıldı.

İlçenin eğitim durumu hakkında sunum yapan Özden, 2014-2015 eğitim öğretim yılını ve 2015-2016 eğitim öğretim yılı için belirlenen TEOG ve LYS hedeflerini değerlendirdi.

Toplantıda konuşan Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ise eğitimin önemsenen konuların başında geldiğini belirtti.

Geçen yıl uygulamaya koydukları plana bu yıl dahil olacak yeni okulların bulunduğunu ifade eden Tekbıyıkoğlu, şöyle konuştu:

"Geçen yıl bazı aksaklıklardan dolayı dahil edemediğimiz liseler vardı. Bunları bu programın içine dahil ediyoruz. Lise müdürlerimiz bu planı öğrensinler. ben bilmiyordum veya okumamıştım diye bir mazereti kabul etmem. Kimsenin açığını aramıyoruz, var olan açıklarımızı kapatmaya çalışıyoruz. Sistemimiz çok basit. Ölçmeye, değerlendirmeye ve tedaviye ilişkin bir sistem. 12 yıldır mülki idare amiriyim. Son yıllarda bu sistemi kurdum. Uyguladığım her yerde de belli bir başarıya ulaştık. Tabloda gördüğünüz başarı küçümsenmeyecek ve önemli sayılabilecek bir başarı. Fen Liselerine yerleşen öğrenci sayımızı yüzde 54 oranında artırmışız."

Kaynak: AA