Adem, Bayanlar İçin Özenle Hazırlanıyor

Bitlis’in Ahlat İlçe Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu’nun girişimleri ve eşi Arzu Tekbıyıkoğlu’nun koordinatörlüğünde Ahlat’ta açılacak olan Aile Destek Merkezi (ADEM) özenle kuruluyor.

Adem, Bayanlar İçin Özenle Hazırlanıyor
Ahlat Halk Eğitimi Merkezi’nde bulunan ADEM’de bazı kurslar başlamışken, toplamda 16 adet olacak kursların açılması için de çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Ahlat İlçe Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ve eşi Arzu Tekbıyıkoğlu kurulum aşaması devam eden Aile Destek Merkezi’ni (ADEM) ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Yaptığı incelemelerin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Ahlat Kaymakamı Tekbıyıkoğlu: "Buranın tahsisini Halk Eğitim Merkezimize yaptık. Burası hem Kültür Merkezi hem Halk Eğitimi merkez binası hemde Aile Destek Merkezi olarak faaliyete geçecek. Bilindiği üzere bu güzel yapının ilçemize kazandırılması 2010 yılında gerçekleşti. Fakat 2010 yılından bu yana binada ki bazı yapısal problemler münasebetiyle halkımız yeterince istifade edemiyordu. Bundan dolayı üniversitemizden buranın Ahlat Kaymakamlığı’na tahsisini istedik. Üniversitemiz kendi tahsisinden vazgeçti ve bizde Milli Eğitim Müdürlüğümüze buranın tahsisini gerçekleştirdik. Şimdi 3 ana faaliyet konusu itibariyle burada ki çalışmalar devam edecektir. Binamızda Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, Kültür Merkezi ve ilçemize yeni kazandırmış olduğumuz Aile Destek Merkezi’miz faaliyet gösterecektir. Aile Destek Merkezi’mizde çok sayıda kurs açılacak. Bayanlarımızın bu merkeze daha rahat bir şekilde intikalini sağlamak için de servis araçları da görevlendireceğiz. Bayanlarımız burada eğitim ve gelişimlerini çok rahat bir şekilde tamamlayacaklardır. Ayrıca kurslara gelen bayanların çocukları için kreşimizde olacak. Aile Destek Merkezi Ocak ayı itibariyle tamamiyle faaliyete geçer. O zamana kadar da hazırlıklarımızı eksiksiz olarak tamamlamaya çalışacağız" dedi.

AİLE DESTEK MERKEZİ’NDE AÇILACAK KURSLAR

Aile Destek Merkezi’nde bayanlara yönelik olarak açılacak kurslar ise şunlar; “Tevcitli Kur’an-ı Kerim Kursu, Kurdele Nakışı Kursu, Tel Kırma Kursu, Ev Tekstili Kursu, Ahşap Boyama Kursu, Takı Tasarım Kursu, Okuma ve Yazma Kursu, Açık Lise Hazırlık Kursu, İmam Hatip Mezunu Kız öğrencilere Yeterlilik Sınavına Hazırlık Kursu, Hasta ve Yaşlı Bakıcılığı Kursu, Kuaförlük Kursu, İğne Oyası Kursu, Bilgisayar Kursu, Zihin ve Akıl Oyunları (6-14 yaş arası çocuklar için), Aşçılık Kursu, Örgü bebek yapımı kursu.
Kaynak: İHA