Engelliler Zorluklara Rağmen Oylarını Kullandı

Tüm yurtta olduğu gibi 1 Kasım erken seçimlerinde Afyonkarahisar’da da sandık başına gidilirken, kentte yaşayan Esra Işık gibi bazı engelliler de zorluklara rağmen oylarını kullanarak demokrasi görevlerini yerine getirdiler.

Engelliler Zorluklara Rağmen Oylarını Kullandı
Kentte yaşayan ve uzun yıllardır akülü araçla yaşamını idame ettiren yürüme engelli Esra Işık, vatandaşlık görevini yerine getirerek 1 Kasım erken seçimlerinde oyunu kullandı. Salim Pancar İlköğretim Okulunda oyunu kullanmak için gelen Işık, okuldaki engelli rampasının dik olmasından dolayı binaya çıkarken hayli zorlandı. Esra Işık, akülü araca ile yaptığı birkaç denemenin ardından oy kullanacağı sınıfa girmeyi başardı. Oyunu 2181 numaralı sandıkta kullanan Işık’a görevliler de yardımcı oldu.

Demokrasi ve vatandaşlık görevini yerine getirmenin mutluluğunu yaşayan Işık oy kullanma işleminin ardından gazetecilere bir açıklama yaparak, “Oy kullanma işlemi birazcık zor oldu çünkü rampa çok dikti. Ama biz o zorluğa rağmen çıktık ve oyumuzu kullandık. Demokrasi görevimizi yerine getirdik. Bir oy bir oydur. Oyumuzu kullandık, Allah’a şükür inşallah hakkımızda en hayırlısı kimse o gelir başımıza” dedi.

Işık oy kullanma işleminin ardından akülü aracı ile okuldan ayrıldı.
Kaynak: İHA